Motstridende syn på liv og arbeid


VEIVALG: To asfaltleggere – den ene naiv og surrete, den andre rasjonell og pliktoppfyllende – er på oppdrag for en global og pengesterk oppdragsgiver.

Novelist & book reviewer.
Email: gregnidaros@hotmail.com
Publisert: 27. oktober 2019
       
The Parade
Forfatter: Dave Eggers Hamish
Forlag: Hamilton, Storbritannia

Dave Eggers’ siste roman har et nokså prosaisk utgangspunkt: To entreprenører ansatt av et multinasjonalt selskap skal asfaltere en lang veistripe i et ukjent land, antakelig et sted i Afrika, et land nylig herjet av en langvarig borgerkrig. Veien skal forbinde det fattige sør med hovedstaden i nord, og den nye veistripen er tenkt å understøtte den nye og skjøre freden, og samtidig reparere og modernisere både veinett og infrastruktur.

Av sikkerhetsgrunner har de to anonyme navn og opprinnelsesland og jobber i tospann; Four opererer den hypermoderne maskinen, mens assistenten Nine kjører foran ham …


Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.