Bestill vårutgaven med varslerbilaget her

Molenbeek sett gjennom barneøyne

Gods of Molenbeek
Regissør: Reetta Huhtanen
(Finland, Belgia, Tyskland)

BARNETRO: Gods of Molenbeek er et svært godt eksempel på hvordan man kan introdusere alle slags tanker om Gud, guder og evigheten til et ungt publikum.

Dersom du har vært i Molenbeek, en beskjeden og multikulturell bydel i Brussel, vet du at den er befolket av mennesker som har sine røtter over hele verden. Den store og synlige muslimske befolkningen er ikke ensartet, men svært mange marokkanske familier migrerte til Belgia på midten av 1900-tallet, da landet rekrutterte arbeidskraft til gruvedrift og industri. Nabobånd og vennskap gjør det mulig for mennesker med ulik tro og etnisitet å leve fredelig sammen.

Den finske regissøren Reetta Huhtanen følger to gutter og av og til en jente som vokser opp i denne bydelen. De er alle rundt seks år gamle, oppdager ulike måter å tenke om gud(er) på og funderer over kosmos og hva som skjer etter døden.

Fra barnas synsvinkel

Aatos og Amine er dype tenkere, oppvakte og nysgjerrige. Guttene bor i det samme huset og putler omkring i bakgården, de synes aldri å være i ro og skravler i vei. Selv om de er naboer, har de totalt forskjellig bakgrunn.
. . .


Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- annonse -
- annonse -
velinraconte@googlemail.com
Velin er kanadisk regissør og journalist.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

Alle mot alle

FLYKTNINGER: Samholdet pulveriseres, alle tenker bare på å klare seg selv, overleve, rive til seg en ekstra matbit, en plass i matkøen eller telefonkøen.

Mange norske konservative vil nikke anerkjennende til Burke

EN DOBBELTBIOGRAFI: Siden 1950-tallet har Burkes ideer fått en renessanse. Motstand mot rasjonalisme og ateisme står sterkt hos de 40–50 millioner evangelisk kristne amerikanerne.

En landbrugsklynge – et topmoderne industrielt kompleks

MAD: Problemet er adgangen til mad. Alle skal spise for at leve. Skal vi spise, må vi købe. For at købe, må vi arbejde. Vi spiser, fordøjer, og skider.

Dydens diktatur

KINA: Kinas kommunistparti praler i dag med, at det er i stand til at genkende enhver af landets 1.4 milliarder borgere inden for få sekunder. Europa må finde alternativer til den stigende polarisering mellem Kina og USA.

Protest kan koste deg livet

HONDURAS: Nina Lakhanis farlige søken etter sannheten bak drapet på miljøaktivisten Berta Cáceres ender opp i flere spørsmål enn svar.

Det kulturelle bindemiddelet

ROMAN: DeLillo iscenesetter en slags allmenn, paranoid tilstand, en mistenksomhet som har global rekkevidde.