Gods of Molenbeek Regissør Reetta Huhtanen

Molenbeek sett gjennom barneøyne

BARNETRO: Gods of Molenbeek er et svært godt eksempel på hvordan man kan introdusere alle slags tanker om Gud, guder og evigheten til et ungt publikum.

Jo-Anne Velin
Velin er kanadisk regissør og journalist.
Email: velinraconte@googlemail.com
Publisert: 01.07.2019
Gods of Molenbeek

Reetta Huhtanen (Finland, Belgia, Tyskland)

Dersom du har vært i Molenbeek, enbeskjeden og multikulturell bydel i Brussel, vet du at den er befolket avmennesker som har sine røtter over hele verden. Den store og synlige muslimskebefolkningen er ikke ensartet, men svært mange marokkanske familier migrertetil Belgia på midten av 1900-tallet, da landet rekrutterte arbeidskraft tilgruvedrift og industri. Nabobånd og vennskap gjør det mulig for mennesker medulik tro og etnisitet å leve fredelig sammen.

Den finske regissøren Reetta Huhtanen følger to gutter og av og til en jente som vokser opp i denne bydelen. De er alle rundt seks år gamle, oppdager ulike måter å tenke om gud(er) på og funderer over kosmos og hva som skjer etter døden.

Fra barnas synsvinkel

Aatos og Amine er dype tenkere, oppvakte og nysgjerrige. Guttene bor i det samme huset og putler omkring i bakgården, de synes aldri å være i ro og skravler i vei. Selv om de er naboer, har de totalt forskjellig bakgrunn. Aatos er finsk-chilensk, han snakker fransk, finsk og spansk og går på en steinerskole; Amine kommer fra en strengt muslimsk marokkansk familie, går trolig på en offentlig skole, og vi ser ham i klasserommet der han lærer arabisk (det er ikke uvanlig i Brussel at arabisk er valgfag i offentlige skoler).

https://vimeo.com/313675919

Så hvordan arter barndommen seg for barn
… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)
Gratis prøve
Kommentarer