Militære kjøretøyer til NATO-øvelsen. NTB scanpix

Mobiliserer før Norges største militærøvelse 


Det organiseres nå flere mobiliseringsmøter mot NATO-øvelsen Trident Juncture rundt omkring i Norge. «Det er en stadig større oppbygging av militarisme i Europa, og det er farlig,» sier en av fredsaksjonistene til Ny Tid. 

Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 1. oktober 2018

Norge er vertsland for NATO-øvelsen Trident Juncture, som skal holdes i store deler av landet fra 25. oktober til 7. november. Sammen med andre norske fredsorganisasjoner ser styremedlem i Stopp NATO Henrik Hjelle for seg en aktiv høst:

«Vi vil bruke tiden fremover til å mobilisere større protestmarkeringer som finner sted i Trondheim 20. oktober, og i Bergen og Oslo 27. oktober,» sier Hjelle til Ny Tid.

Stopp NATO ble stiftet som følge av at antikrigsbevegelsen på 2000-tallet var blitt svekket. Fra å være et enkelt bloggested med oppstart i 2012, ble antikrig.no til opprettelsen av organisasjonen Stopp NATO i 2016.

Nå mobiliserer de sammen med andre fredsaktivister for …

Kjære leser. Du kan lese 4 frie artikler i måneden. Kom evt. tilbake neste måned. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal