Bestill høstutgaven her

Mladic bak lås og slå, men Balkan fortsatt på bar bakke

The Trial of Ratko Mladic
Regissør: Robert Miller,Henry Singer
(Norge/Storbritannia)

The Trial of Ratko Mladic er en informativ dokumentar som lar krigsforbrytertribunalets kontroverser ligge.

Ratko Mladic, general og øverstkommandant for den bosnisk-serbiske hæren under krigen i det tidligere Jugoslavia, betraktes av mange som en av de hovedansvarlige for de grusomme forbrytelsene som fant sted i Bosnia-Herzegovina fra 1992 til 1995.

Etter at han hadde vært på flukt i 16 år, arresterte serbisk politi omsider Mladic i Serbia i mai 2011. Rettssaken i den internasjonale domstolen og krigsforbrytertribunalet i Haag, ICTY, startet samme måned året etter – nesten 20 år etter krigsutbruddet.

Domstolen fant Mladic skyldig i 10 av de 11 tiltalepunktene, som omfattet både folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Mange har ventet på at Mladic skulle få sin dom, og i en alder av 73 år ble han i november 2017 dømt til fengsel på livstid.

The Trial of Ratko Mladic vises i forbindelse med Oslos største dokumentarfilmfestival – Human, fra 25. februar til 3. mars – og inviterer oss inn i rettssalen og kontorene i Haag, hvor de forbereder saken mot Mladic. Filmen fungerer som et historisk tilbakeblikk der vi ser videomaterialet fra krigen i Bosnia, men også hvordan utgravingen av massegravene . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

siri@nytid.no
Frilansskribent.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte