Mistet broren, fordømmer Bush

Colleen Kelly mistet broren sin i terrorangrepet i USA den 11. september i fjor. Nå er hun i Firenze for å styrke det internasjonale fredsarbeidet.

Ny Tid

Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter.
(Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Etter brorens død har hun begynt å jobbe med fredsarbeid i organisasjonen for familiene til ofrene for terroraksjonen for litt over et år siden. «The 11. september families for peaceful tomorrows», kaller de seg.

Sultestreik og dialog

– Hvordan jobber dere i USA?

– Vi driver med brobygging og dialog i forhold til tro slik at forskjellige religioner og trossamfunn kan forstå og respektere hverandre på en bedre måte. Neste fredag (15. november) skal vi arrangere en seremoni på Ground Zero til minne om ofrene for terroraksjonen på Bali. Jeg holder også mange offentlige taler og informerer om hva som skjer av freds- og antikrigsarbeid i andre deler av verden. Hver dag er forskjellig.

Den 17. november skal mennesker fra ulike fredsgrupper i USA starte en tre ukers sultestreik foran det Hvite Hus. Colleen skal ikke delta selv, men organisasjonen hun er med i vil delta i organiseringen av aksjonen.

Gråt da bombingen startet

Hun er sterkt imot bombingen av Afghanistan og understreker at terrorangrepet den 11. september var en kriminell handling og derfor må behandles som det.

– Den dagen USA begynte å bombe i Afghanistan gråt jeg fordi jeg tenkte på hvor mange unge menn som kom til å dø fordi de, akkurat som min bror, ville være på feil sted på feil tidspunkt. I det øyeblikket fordømte jeg min egen regjering fordi den ikke representerer meg, sier Kelly.

– Terrorangrepet var en kriminell handling, og de skyldige må stilles for retten. Bombinga har ikke ført til at bin Laden og mullah Omar har blitt funnet.

USAs folk og USAs politikk

Hun mener USAs politikk gjennomsyres av dobbeltmoral og synes selv at regimet i Nord-Korea er farligere enn Saddam Hussein i Irak. Colleen Kelly ber oss innstendig om å skille mellom det amerikanske folket og den amerikanske politikken.

– Min bror døde ikke av masseødeleggelsesvåpen, han døde fordi noen terrorister med tapetkniver kapret et fly. Vi ønsker å styrke fredsbevegelsen og er opptatt av hvordan vi kan støtte en ikkevoldelig forandring i Irak. Hvordan vi kan bruke fredelige midler for å få en fredelig morgendag. Vi ønsker oss virkelige venner, ikke allierte. Det er godt for meg å være her og se hvor bekymret Europa er over politikken til USA.

Media rapporterer ikke

– I hvilken grad får den vanlige amerikaner vite hva som skjer i Europa når det gjelder antikrigsmotstand?

– Amerikanske media rapporterer ikke om antikrigsaktivitet i Europa. Vi fikk ikke vite om de rundt en million mennesker, eller hvor mange de var, som demonstrerte mot krig i Italia for noen uker siden. De rapporterte bare om flere tusen demonstranter, ikke om en million. Det er ikke riktig. Men det er nok også sånn at dere europeere ikke får vite så mye om antikrigsarbeid i USA heller, avslutter Colleen Kelly.

---
DEL

Legg igjen et svar