Abonnement 790/år eller 190/kvartal

Minoriteter og mild anarkisme

NY TID-SAMTALEN / Denne gangen møtte vi en uredd aktivist og anarkist. Etter et langt liv oppsummerte han en ettertenksomhet på områdene anarkisme, minoriteter, frykt/vold – og kjærlighet. Audun Engh var syk da samtalen fant sted, og døde noen måneder etterpå.

 Med Turid Øveraas (transkribering, assistanse)

NY TID ønsket å møte Audun Engh, mangeårig debattant og anarkist, på Wikipedia omtalt som «norsk jurist, redaktør og stedsaktivist» (se faktaboks). Han hadde bare noen måneder igjen å leve på grunn av sykdom, og denne samtalen kan derfor betraktes som en oppsummering av viktige innsikter fra et intellektuelt liv. Engh døde i våres, noen måneder etter at denne samtalen fant sted– 74 år gammel.

Anarkismen var viktig for Engh. På 70/80-tallet var han en slags ‘redaktør’ for Gateavisa på 70/80-tallet – eller «Gateavisas lim og stemningsskaper. Det var han som holdt denne vaklevorne institusjonen sammen», slik Thomas Hylland Eriksen, som på den tiden var aktiv i samme miljø, beskriver det overfor NY TID. For et par år siden laget Engh også en praktutgave med deler av Gateavis-samlingen . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement

Truls Lie
Truls Liehttp:/www.moderntimes.review/truls-lie
Ansvarlig redaktør i Ny Tid. Se tidligere artikler av Lie i Le Monde diplomatique (2003–2013) og Morgenbladet (1993-2003) Se også en del videoarbeid av Lie her.

Relaterte artikler