Min nabo, min bror


NYSKAPENDE: Eksperimentelle kortfilmer inntar hovedscenene i Berlinalen 2019.

Berlin gjør ting på sin egen måte. I fjor skapte juryen ved den ærverdige filmfestivalen i hipsterhovedstaden mye furore ved å gi Gullbjørnen til en hybridfilm som forbandt dokumentar og fiksjon, en outsiderfilm som de færreste tenkte på som en viktige priskandidat: Adina Pintiles intime essay om seksualitet og kroppsbilde, Touch Me Not. Tolv måneder senere gikk tremannsveldet som var ansvarlig for å tildele festivalens kortfilmvariant – også en gullbjørn – enda lenger.

Koyo Kouoh (Senegal), Vanja Kaludjercic (Kroatia) og Jeffrey Bowers (USA) bestemte seg for en ikke-fortellende eksperimentell kandidat, noe som er et dristig valg for en festival med en så høy profil som denne. Umbra av den tyske duoen Florian Fischer og Johannes Krell er en halv-abstrakt, forlokkende gåtefull 20-minutters utforskning av naturlig mørke, der de særlig tar i bruk de merkverdige skyggeeffektene som kan oppstå under en solformørkelse. «Vår formelle ambisjon i alle våre filmer», kommenterte regissørene, «er å skape en audiovisuell opplevelse som ligger så nær som mulig klardrømmer eller lucid dreams – og dermed utforske sanseevnens grenser.»
Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.
- annonse -
- annonse -
Neil Young
Young er fast filmkritiker for Modern Times Review.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte