Miljøbønn og miljøkollaps

Skal miljøverndepartementets penger brukes til å be Gud beskytte miljøet? Dette spørsmålet har plutselig blitt et hett tema for politiske kommentarer – og satire rettet mot miljøvernminister Hareide. Dette lød ekstra morsomt fordi det ble framstilt som om pengene er tatt fra Bellona. Hareide har økt støtten til det kirkelige miljøarbeidet. Det må kanskje en […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Skal miljøverndepartementets penger brukes til å be Gud beskytte miljøet? Dette spørsmålet har plutselig blitt et hett tema for politiske kommentarer – og satire rettet mot miljøvernminister Hareide. Dette lød ekstra morsomt fordi det ble framstilt som om pengene er tatt fra Bellona.

Hareide har økt støtten til det kirkelige miljøarbeidet. Det må kanskje en KrF-statsråd få lov til. En liten del av Kirkens miljøsatsing består i nettsider, der man blant annet finner oppfordringer til bønn for miljøet. Det ville kanskje vært mer overraskende hvis Kirken ikke bad for miljøet, men for alt mulig annet.

Denne saken ble kraftig kommentert i norske medier.

31. mars 2005 kom FN-rapporten som i mange aviser ble sammenfattet slik: «Miljøkollaps truer jorden.» Den saken ble ikke kraftig kommentert i norske medier.

Steinar Lem, Framtiden i våre hender

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here