Haitianere kneler i solidariet med sine på gata i bønn.

Midt i det beksvarte mørket

Rune Eraker utforsker menneskets sårbarhet i sin nye fotobok. 

Kaisa Ytterhaug
Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 01.10.2018
Fortell verden om oss
Forfatter: Rune Eraker
Press forlag, Norge

Samtidig med åpningen av fotoutstillingen Fortell verden om oss. Om frihetsberøvelse og menneskeverd på Nobels Fredssenter 14. september, ble boken med samme tittel utgitt. Dette er fotograf Rune Erakers femte bok, etter Øyeblikk av lys (2001), Lukten av savn (2005), Drømmen om Europa (2009) og Det blinde øye (2013). Bilder fra sistnevnte henger nå på Preus museum i Horten, der Eraker stiller ut sammen med kanadiske Edward Burtynsky. Temaet er vår sårbare jord, og Eraker har fotografert noen av dem som først blir berørt av klimaendringene.

Også i sin nye bok har Eraker kommet helt nær menneskers sårbarhet. Eksemplene på frihetsberøvelser rommer skjebner fra flere deler av verden, som voldtektsofre i Kenya og homofile i Russland – og dem som råtner bort i fengsel: Han har møtt fanger som har fått dødsdommen i USA, og møtt fanger på Ullersmo i Norge.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer