Mer enn sin manns hustru

Anna Lisbet Christina Palme er død, 87 år gammel. Det er mer enn 30 år siden hun ble enke, allikevel preges kronologene av drapet på ektemannen. Men Lisbet Palme fortjener overskrifter for det hun selv gjorde i livet.

John Y. Jones
Leder for Networkers North/South og Dag Hammarskjöld-programmet (med i Ny Tids redaksjonsråd).
Email: jones@networkers.org
Publisert: 01.11.2018

Lisbet Palme var et varmt menneske med en uuttømmelig energi for barn og barnas beste. Som barnepsykolog fikk hun etter hvert utfolde seg over hele kloden. Palmes egne barnebarn var hennes store lidenskap. Hun fortalt stolt om en togtur med ett av dem, der han utbrøt: «Mormor, vi to er et flott par.» Og ute i verden ble hun gjennom sitt styrearbeid i UNICEF kjent som hele verdens «mormor».

Statsminister Ingvar Carlsson lyttet til henne og fikk Sverige inn i førersetet for verdens barn på rekordtid. På hennes initiativ mobiliserte UNICEF i 1990 det inntil da største internasjonale toppmøtet av verdensledere i New York, i etterkant av det formidable arbeidet hun var så stolt av: Konvensjonen for barns rettigheter i 1989.


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Ny Tid i julegave

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.