Mer bevæpning?


...

Jeg lurte en gang på om jeg burde anskaffe meg håndvåpen. Jeg satt sammen med en oberst i det filippinske militæret på øya Boracay ute i Stillehavet. Vi ble venner, og han fortalte meg at uken i forveien hadde noen «pirater» tatt igjen en større seilbåt ute på havet, og bordet den. Bevæpnet (en av forbryterne holdt også en granat i hånden) tømte de skuta for det de fant av verdier. Passasjerene overlevde i det minste, men her gikk han ikke i detaljer. Min tanke var om jeg burde ha våpen om bord i seilbåten min – fremfor å være forsvarsløs i en slik situasjon. Men ville jeg skutt mot piratene som nærmet seg? For å beskytte dem jeg var glad i?

Forsvarsløse amerikanske elever og studenter utsettes nå igjen og igjen for skolemassakrer. 28. februar ble 17 mennesker drept i Florida. På Marjory Stoneman Douglas High School (Parkland) skjøt 19 år gamle Nicolas Cruz rundt seg med et halvautomatisk jaktgevær (AR-15). President Trump har som reaksjon nå foreslått at skolelærere må bære våpen, og de skal få lønnsbonus om de gjør det.

Rundt en halv million unge mennesker deltok 24. mars i protestmarsjen «March For Our Lives» på Pennsylvania Avenue i Washington (D.C.). De vil ha streng våpenkontroll. Samtidig ble 800 protester utført andre steder i USA. Som spredningen av MeToo setter dette nå fart med emneknaggen NeverAgain. …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- Advertisement -
- Advertisement -
Truls Lie
Ansvarlig redaktør i Ny Tid. Se tidligere artikler av Lie i Le Monde diplomatique (2003–2013) og Morgenbladet (1993-2003) Se også en del videoarbeid av Lie her.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte