Mussolini’s Sister Regissør, klipper og produsent: Juna Suleiman

Menneskelivets lodd


KVINNELIV: Svart humor lysner opp dette nærgående portrettet av en sarkastisk, eldre palestinsk kvinnes liv, relasjoner, savn og bitterhet.

Holdsworth er forfatter, journalist og filmskaper.
Email: holdsworth.nick@gmail.com
Publisert: 2019-09-02
Mussolini’s Sister
Regisør: Juna Suleiman
(Palestina, Israel)

Det er noe The Odd Couple-aktig ved Juna Suleimans kynisk morsomme dokufiksjon-portrett av den gamle sarkastiske palestinske kvinnen Haims liv og kjærlighetsforhold (eller snarere hatforhold) i Mussolini’s Sister. Og – før du spør – tittelen er virkelig iøynefallende. Den blir forklart, langt ute i dette merksnodige snapshotet av livet til en åttiårig kvinne i Nasaret, da vi får høre at hun faktisk hadde en bror som het Mussolini … Å, og én bror til, kalt Hitler, som døde som barn. Kors på halsen. Eller kanskje ikke. Det er aldri helt klart hva som er faktiske fakta og hvor fakta glir over i fiksjon i det som tidvis er en munter undersøkelse av menneskets lodd.

Intimt mørke

Vi er vant til å se filmer om Israel, Palestina og Midtøsten som fokuserer på politikken, krigene, raseriet, volden og dødsangsten. …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.
Close
Logg inn

Abonnement kr 195 kvartal