Menneskelivets lodd

Mussolini’s Sister
Regissør: Juna Suleiman
(Palestina, Israel)


KVINNELIV: Svart humor lysner opp dette nærgående portrettet av en sarkastisk, eldre palestinsk kvinnes liv, relasjoner, savn og bitterhet.

Det er noe The Odd Couple-aktig ved Juna Suleimans kynisk morsomme dokufiksjon-portrett av den gamle sarkastiske palestinske kvinnen Haims liv og kjærlighetsforhold (eller snarere hatforhold) i Mussolini’s Sister. Og – før du spør – tittelen er virkelig iøynefallende. Den blir forklart, langt ute i dette merksnodige snapshotet av livet til en åttiårig kvinne i Nasaret, da vi får høre at hun faktisk hadde en bror som het Mussolini … Å, og én bror til, kalt Hitler, som døde som barn. Kors på halsen. Eller kanskje ikke. Det er aldri helt klart hva som er faktiske fakta og hvor fakta glir over i fiksjon i det som tidvis er en munter undersøkelse av menneskets lodd.
Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.
- annonse -
- annonse -
Nick Holdsworth
Holdsworth er forfatter, journalist og filmskaper.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte