Mellom søvnig dagligliv og akutt flyktningkrise


Tar man turen til Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni, kan man se den Berlin-vinnende flyktningdokumentaren Fire at Sea lenge før den settes opp på kino. Men også det norske dokumentarprogrammet har mye spennende å by på.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 12. mai 2016

Fire at Sea / Havet brenner
Regissør og fotograf: Gianfranco Rosi

Kortfilmfestivalen i Grimstad er ikke bare en festival for kortfilm, men også for dokumentarer – lange så vel som korte. I tillegg til at det gjerne dukker opp en del kortere dokumentarer blant kortfilmprogrammene, presenterer festivalen også konkurranseprogram for norske og internasjonale helaftens dokumentarer.

Til tider har det norske programmet vært preget av at mange av filmene allerede har blitt vist på tv eller kino. Og dette er muligens vanskelig å unngå, om man skal få med de beste. Ikke desto mindre kan festivalen i år skilte med et sprekt norsk dokumentarprogram med flere titler …

Kjære leser. Du kan lese 4 frie artikler i måneden. Kom evt. tilbake neste måned. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal