Med kamera, atomanlegg og morgengry i Iran


I desember ble jeg mottatt av et par hyggelige iranere på flyplassen i Teheran. Jeg ankommer etter en lang reise ved midnattstid, og skal holde foredrag på festivalen Cinéma Verité først om et par dager. Tid nok til å forberede seg. Men så blir jeg fortalt at foredragene må starte allerede neste morgen. Hovedgjesten kommer […]

Ansvarlig redaktør i Ny Tid
Email: truls@nytid.no
Publisert: 2015-04-07

I desember ble jeg mottatt av et par hyggelige iranere på flyplassen i Teheran. Jeg ankommer etter en lang reise ved midnattstid, og skal holde foredrag på festivalen Cinéma Verité først om et par dager. Tid nok til å forberede seg. Men så blir jeg fortalt at foredragene må starte allerede neste morgen. Hovedgjesten kommer ikke, og jeg må steppe inn. På en søndag? spør jeg. Det er visstnok en normal arbeidsdag i Iran. Etter en natt med intense forberedelser møter jeg så en fullsatt sal med 100 filmskapere. Det femdobbelte hadde visstnok søkt om å komme med på festivalseminarene. Jeg hilser med foldede hender til de mange skjeggprydede og sjalkledde. Stiller meg opp med min …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal