Bestill høstutgaven her

Med det villige og servile oljelandet Norge på slep

OPPRUSTNING / At resten av verden, utenom Vesten, ikke står på Norges, USAs og NATOs side når det gjelder Ukraina i dag, er ikke overraskende når vi kjenner til århundrene med utplyndring og kolonitid, etterfulgt av imperialistiske kriger og vestligstøtta kupp. Det er fortsatt «krig og våpen som skaper fred» som er narrativet. Stopp løpet mot en mulig verdenskrig!

Noen ganger lurer jeg på hvordan vi havnet der vi er nå.

Men jeg kan ta en vanlig mandag, slik som i dag. Jeg kan taste inn nrk.no, dagbladet.no, vg.no, aftenposten.no – og jeg får det samme. Det er så absolutt likt, ja, framstillinga av Ukrainakrigen er så lik at når man leser det, ikke kan komme på tanken at det ikke er skrevet av nøyaktig det samme mennesket.

Og hva sier dette mennesket, det som skal representere oss alle sammen? Det som skal tale til vår fornuft, vårt intellekt, eller til våre følelser?

Det er tydelig tale. Den er ikke det minste vag og forsiktig. Det er ingen poenger som skal gå tapt. I alle fall ikke poenger som helst bør gjentas, gjentas og gjentas, inn i det som blir et vestlig mantra.

Narrativet: Det er fortsatt krig og våpen . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Marielle Leraand
Marielle Leraand
Tidligere nestleder i Rødt, og fast kommentator i NY TID.

Relaterte artikler