Materialistisk og ensidig religionskritikk


DEBATT OM TRO: Når troen blir angrepet med bravur av fire intellektuelle musketerer, blir religionen som livserfaring knapt berørt.

Litteraturkritiker i NY TID.
Email: henning.ness@icloud.com
Publisert: 2019-09-18
       
The Four Horsemen: The Conversation That Sparked an Atheist Revolution

«Horsemen» kan i denne sammenheng oversettes til intellektuelle «musketerer», slik Stephen Fry gjør det i forordet til boken The Four Horse-men: The Conversation That Sparked an Atheist Revolution. De fire er Sam Harris (Aramis), nevrobiolog, moralist, forfatter og forsker på forholdet mellom moral og spiritualitet og meditasjonslærer; Daniel Dennett (Athos), filosof og forfatter; Richard Dawkins (d’Artagnan), evolusjonær biolog og darwinist og forfatter av bestselgende bøker som Den blinde urmakeren og Det egoistiske genet; og til slutt: Christopher Hitchens (Portos), som var forfatter, essayist, polemiker, historiker, kjent debattant på internett og YouTube og som ble annet skrev boken God is not Great. Utgangspunktet for denne boken var en to timer lang diskusjon om moderne ateisme disse fire hadde i 2007 hjemme hos Hitchens i hans bibliotek. Hele diskusjonen finnes tilgjengelig på YouTube og er nå …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.
Close
Logg inn