Massiv feilinformasjon om Ukraina

En oppfordring til norske medier: Kan dere være så snill og undersøke nærmere hva som egentlig hendte i Kiev i februar for snart tre år siden? 

Berehynia-statuen på Maidan, februar 2014. FOTO: AFP PHOTO / BULENT KILIC
arvemeisinget

Statskuppet i Kiev skjedde 22. februar 2014. 15. april 2015 sto min kronikk «Sannheten om Ukraina?» på trykk i Ny Tid. Nå, nesten tre år etter hendelsene, hadde jeg forventet at Utenriksdepartementet og mediene hadde greid å grave frem mer faktabasert informasjon om hendelsene. Ingen viser evne eller vilje til dét.

Den 1. august 2015 sa Paul Picard, lederen for OSCE-observatørene, at de ikke hadde sett russiske tropper og våpen i Donbass-regionen. Muzhenko, lederen for forsvarsstaben i Ukraina, har sagt det samme, men han har også sagt det motsatte. Ukraina trenger Russland som fiende for å forsvare borgerkrigen i Donbass og søke støtte fra NATO-landene. De påstår at Russland gjennomfører en hybridkrig i Donbass. Dette vil jeg se dokumentasjon på. Den skal sendes til OSCE-observatørene til verifisering. Hvis Kiev og NATO-landene ikke beviser sine påstander på denne måten, vet vi at de lyver.

Ønsker etnisk rensing. Sett i forhold til folketallet har det ikke vært flere krigere fra Russland i Donbass enn det har vært nordmenn i ISIS. Selvsagt er FSB og GRU der, slik CIA og MI6 er på Kiev-siden. I tillegg har USA minst 700 soldater, Canada minst 100 og Storbritannia minst 70 i Ukraina – i tillegg til frivillige fra Polen, Tyrkia, Aserbajdsjan, Tsjetsjenia og så videre.

Petro Porosjenko har sagt følgende på tv om Donetsk: «Våre barn skal gå i barnehage, mens deres barn skal gjemme seg i kjellere.» Han har reist rundt i landet og oppfordret til krigsinnsats, mens han i henhold til Minsk II er forpliktet til å forhandle fred. Julia Timosjenko har oppfordret til bruk atombomber. Både journalister og parlamentarikere har oppfordret til etnisk rensning. Noen sier at de ikke behøver å fjerne 90 prosent av befolkningen i Donbass; 70 prosent er nok. Dette blir sagt på tv og i parlamentet. Ukrainas utenriksminister Pavlo Klimkin har innrømmet på tv at de ikke vil forhandle i henhold til Minsk II.

Det er ingen tvil om at Kiev ønsker etnisk rensning i Donbass, og flyktningene til Russland viser at dette i stor grad har skjedd. Det ble påstått at Gaddafi ville gjennomføre etnisk rensning i Bengazi. Dette var en feiloversettelse; han ville kun rense ut menneskesmuglerne. Kievs motiver og handlinger i Donbass er mye verre. Likevel kan Solberg ta imot Porosjenko som statsmann og kreve at Russland innfrir sin del av Minsk II. Russland er ikke part i konflikten, og skal ikke innfri noe som helst.

Kuppet i Kiev var verre enn noe bankran. B-gjengen ville selvsagt ha sagt at de har rett på hele ransbyttet for å «bevare integriteten» til banken. Solberg og Brende glemmer statskuppet og benytter kun B-gjengens argumentasjon.

Krim og MH17-flyet. Etter et statskupp regner vi det å sette fri gisler for å være en fin handling. Solberg og Brende forstår ikke dette. Kuppmakere har ingen folkerett.

Folkeavstemningen og mange meningsmålinger viser at folket på Krim ikke ønsker å inngå i Ukraina. En meningsmåling i 2015 viser at kun 26 prosent av tatarene ønsker å inngå i Ukraina. Disse utgjør 2,6 prosent av befolkningen på Krim. Russland har ikke begått noe folkerettsbrudd på Krim, og Russlands annektering vil aldri bli endret.

Det er ingen tvil om at Kiev ønsker etnisk rensning i Donbass, og flyktningene dratt til Russland viser at dette i stor grad har skjedd.

En kommisjon (JIT) som etterforsker nedskytingen av det malaysiske flyet over Donbass holdt en pressekonferanse den 28. september. Der fortalte de kun ting vi allerede kjenner til fra sosiale medier, og som har blitt grundig motsagt gjennom to år. Jeg vet ikke hvem som har skutt ned flyet, men de fremlagte tekniske argumentene kan ikke holde i en upartisk rettsak. De juridiske og politiske sidene er også uholdbare. Derfor ville vi ha tjent mye på å ha hatt en uavhengig kommisjon.

Ukraina hevder at det ikke var noe jagerfly i nærheten av MH17, men da forsvinner også separatistenes påståtte motiv for nedskytingen.

Sikkerhetstjenesten (SBU) sier at de har hørt gjennom 150 000 telefonsamtaler. Jeg er forundret over omfanget av avlyttingen, som må være ulovlig.

Du har nå lest 4 frie artikler denne måned.

Logg inn (krever online abonnement, 69kr) for å lese videre.

DEL

Legg igjen et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.