Berehynia-statuen på Maidan, februar 2014. FOTO: AFP PHOTO / BULENT KILIC

Massiv feilinformasjon om Ukraina


En oppfordring til norske medier: Kan dere være så snill og undersøke nærmere hva som egentlig hendte i Kiev i februar for snart tre år siden? 

Email: armei@online.no
Publisert: 2016-11-17

Statskuppet i Kiev skjedde 22. februar 2014. 15. april 2015 sto min kronikk «Sannheten om Ukraina?» på trykk i Ny Tid. Nå, nesten tre år etter hendelsene, hadde jeg forventet at Utenriksdepartementet og mediene hadde greid å grave frem mer faktabasert informasjon om hendelsene. Ingen viser evne eller vilje til dét.

Den 1. august 2015 sa Paul Picard, lederen for OSCE-observatørene, at de ikke hadde sett russiske tropper og våpen i Donbass-regionen. Muzhenko, lederen for forsvarsstaben i Ukraina, har sagt det samme, men han har også sagt det motsatte. Ukraina trenger Russland som fiende for å forsvare borgerkrigen i Donbass og søke støtte fra NATO-landene. De påstår at Russland gjennomfører en hybridkrig i Donbass. Dette vil jeg se dokumentasjon på. Den skal sendes til OSCE-observatørene til verifisering. Hvis Kiev og NATO-landene ikke beviser sine påstander på denne måten, vet vi at de lyver.

Ønsker etnisk rensing. Sett i forhold til folketallet har det ikke vært flere krigere fra Russland i Donbass enn det har vært nordmenn i ISIS. Selvsagt er FSB og GRU der, slik CIA og MI6 er på Kiev-siden. I tillegg har USA minst 700 soldater, Canada minst 100 og Storbritannia minst 70 i Ukraina – i tillegg til frivillige fra Polen, Tyrkia, Aserbajdsjan, Tsjetsjenia og så videre.

Petro Porosjenko har sagt følgende på tv om Donetsk: «Våre barn skal gå i barnehage, mens deres barn skal gjemme seg i kjellere.» Han har reist rundt i landet og oppfordret til krigsinnsats, mens han i henhold til Minsk II er forpliktet til å forhandle fred. Julia Timosjenko har oppfordret til bruk atombomber. Både journalister og parlamentarikere har oppfordret til etnisk rensning. Noen sier at de ikke behøver å fjerne 90 prosent av befolkningen i Donbass; 70 prosent er nok. Dette blir sagt på tv og i parlamentet. Ukrainas utenriksminister Pavlo Klimkin har innrømmet på tv at de ikke vil forhandle i henhold til Minsk II.

Det er ingen tvil om at Kiev ønsker etnisk rensning i Donbass, og flyktningene til Russland viser at dette i stor grad har skjedd. Det ble påstått at Gaddafi ville gjennomføre etnisk rensning i Bengazi. Dette var en feiloversettelse; han ville kun rense ut menneskesmuglerne. Kievs motiver og handlinger i Donbass er mye verre. Likevel kan Solberg ta imot Porosjenko som statsmann og kreve at Russland innfrir sin del av Minsk II. Russland er ikke part i konflikten, og skal ikke innfri noe som helst.

Abonnement kr 195/kvartal

Kuppet i Kiev …


Kjære leser. Du har nå lest månedens 3 frie artikler. Så enten logg inn hvis du har abonnement, eller støtt oss gjerne ved å tegne et abonnement for fri tilgang?