Bestill vårutgaven med varslerbilaget her

Massiv feilinformasjon om Ukraina

En oppfordring til norske medier: Kan dere være så snill og undersøke nærmere hva som egentlig hendte i Kiev i februar for snart tre år siden? 

Statskuppet i Kiev skjedde 22. februar 2014. 15. april 2015 sto min kronikk «Sannheten om Ukraina?» på trykk i Ny Tid. Nå, nesten tre år etter hendelsene, hadde jeg forventet at Utenriksdepartementet og mediene hadde greid å grave frem mer faktabasert informasjon om hendelsene. Ingen viser evne eller vilje til dét.

Den 1. august 2015 sa Paul Picard, lederen for OSCE-observatørene, at de ikke hadde sett russiske tropper og våpen i Donbass-regionen. Muzhenko, lederen for forsvarsstaben i Ukraina, har sagt det samme, men han har også sagt det motsatte. Ukraina trenger Russland som fiende for å forsvare borgerkrigen i Donbass og søke støtte fra NATO-landene. De påstår at Russland gjennomfører en hybridkrig i Donbass. Dette vil jeg se dokumentasjon på. Den skal sendes til OSCE-observatørene til verifisering. Hvis Kiev og NATO-landene ikke beviser sine påstander på denne måten, vet vi at de lyver.

Ønsker etnisk rensing. Sett i forhold til folketallet har det ikke vært flere krigere fra Russland i Donbass enn det har vært nordmenn i ISIS. Selvsagt er FSB og GRU der, slik CIA og MI6 er på Kiev-siden. I tillegg har USA minst 700 soldater, Canada minst 100 og Storbritannia minst 70 i Ukraina – i tillegg til frivillige fra Polen, Tyrkia, Aserbajdsjan, Tsjetsjenia og så videre.

Petro Porosjenko har sagt følgende på tv om Donetsk: «Våre barn skal gå i barnehage, mens deres barn skal gjemme seg i kjellere.» Han har reist rundt i landet og oppfordret til krigsinnsats, mens han i henhold til Minsk II er forpliktet til å forhandle fred. Julia Timosjenko har oppfordret til bruk atombomber. Både journalister og parlamentarikere har oppfordret til etnisk rensning. Noen sier at de ikke behøver å fjerne 90 prosent av befolkningen i Donbass; 70 prosent er nok. Dette blir sagt på tv og i parlamentet. Ukrainas utenriksminister Pavlo Klimkin har innrømmet på tv at de ikke vil forhandle i henhold til Minsk II.

- annonse -

Det er ingen tvil om at Kiev ønsker etnisk rensning i Donbass, og flyktningene til Russland viser at dette i stor grad har skjedd. Det ble påstått at Gaddafi ville gjennomføre etnisk rensning i Bengazi. Dette var en feiloversettelse; han ville kun rense ut menneskesmuglerne. Kievs motiver og handlinger i Donbass er mye verre. Likevel kan Solberg ta imot Porosjenko som statsmann og kreve at Russland innfrir sin del av Minsk II. Russland er ikke part i konflikten, og skal ikke innfri noe som helst.

Kuppet i Kiev var verre enn noe bankran. B-gjengen ville selvsagt ha sagt at de har rett på hele ransbyttet for å «bevare integriteten» til banken. Solberg og Brende glemmer statskuppet og benytter kun B-gjengens argumentasjon.

Krim og MH17-flyet. Etter et statskupp regner vi det å sette fri gisler for å være en fin handling. Solberg og Brende forstår ikke dette. Kuppmakere har ingen folkerett.

Folkeavstemningen og mange meningsmålinger viser at folket på Krim ikke ønsker å inngå i Ukraina. En meningsmåling i 2015 viser at kun 26 prosent av tatarene ønsker å inngå i Ukraina. Disse utgjør 2,6 prosent av befolkningen på Krim. Russland har ikke begått noe folkerettsbrudd på Krim, og Russlands annektering vil aldri bli endret.

Det er ingen tvil om at Kiev ønsker etnisk rensning i Donbass, og flyktningene dratt til Russland viser at dette i stor grad har skjedd.

En kommisjon (JIT) som etterforsker nedskytingen av det malaysiske flyet over Donbass holdt en pressekonferanse den 28. september. Der fortalte de kun ting vi allerede kjenner til fra sosiale medier, og som har blitt grundig motsagt gjennom to år. Jeg vet ikke hvem som har skutt ned flyet, men de fremlagte tekniske argumentene kan ikke holde i en upartisk rettsak. De juridiske og politiske sidene er også uholdbare. Derfor ville vi ha tjent mye på å ha hatt en uavhengig kommisjon.

Ukraina hevder at det ikke var noe jagerfly i nærheten av MH17, men da forsvinner også separatistenes påståtte motiv for nedskytingen.

Sikkerhetstjenesten (SBU) sier at de har hørt gjennom 150 000 telefonsamtaler. Jeg er forundret over omfanget av avlyttingen, som må være ulovlig.

Kommisjonen forteller at de har fått all informasjon om samtalene fra SBU. Da ville det ha vært lett for SBU å forfalske alle tidspunkter, metadata og klippe og lime som de måtte ønske. De avspilte viktigste samtalene er heller ikke overbevisende. Det samme gjelder fotoene. Den påståtte transportruten er underlig, og fotoene viser ikke kjøretøy med bakke-til-luft-radar, og ikke kjøretøy med kommandosentral. Det er derfor ikke forklart hvordan de kunne ha siktet på MH17.

På hullene i skroget ser vi at raketten må ha kommet på tvers av flyet – ikke langs flyet. Kommisjonen har derfor tatt alvorlig feil om retningen på raketten og beregning av utskytelsesstedet.

Vi har to mistenkte: separatist-siden og Kiev-siden. En upartisk etterforskning burde selvsagt også ha etterforsket Kiev-siden, men den nevnes ikke med et ord, og SBU benyttes som hovedkilde. Ukraina har endog vetorett om hva som kan publiseres. Kommisjonen påstår at de har mer data fra USA, men disse er hemmeligstemplede. USA har derfor hatt nesten to år på å forfalske sine data. Vi vet at USA har brukt falske argumenter i de fleste tidligere konflikter. Derfor vil USAs utsagn ikke ha noen verdi i en upartisk rett. Ukraina styres i dag som en koloni under USA med Joe Biden som guvernør. I 2014 fortalte han at han ringte Porosjenko tre ganger per dag; nå ringer han tre timer per uke.

Russland la kort etter hendelsen frem radardata som viste et fly på vei inn mot MH17. Flere øyenvitner har stått frem under fullt navn og sagt at de har sett et Mig29 ved MH17. Denne informasjonen fra Russland er ikke tillagt noen vekt. De opprettholder beskyldningene mot Russland, og muliggjør forlengelse av borgerkrigen og sanksjonene.

Maidan. Kuppet ble annonsert av Oleg Tsarov i parlamentet tre måneder før det skjedde, og Obama har på CNN bekreftet USAs involvering i regimeendringen.

Kun to Berkut-offiserer er anklaget for drap av demonstranter, men så langt stemmer ikke anklagene med vitneutsagn og retning på skuddene. Ingen er dømt ennå. Ivan Katchanovski har vist at de fleste skuddene kom fra steder som var okkupert av demonstrantene. Flere snikskyttere har stått frem i media. Én skryter av å ha skutt to Berkut-offiserer i nakken, og av å ha løsnet 75 skudd på Maidan. Katchanovski har navngitt snikskytternes ledere. De er nå plassert i parlamentet og i departementene. Ingen er anklaget. 80 prosent av befolkningen stoler ikke på rettsvesenet.

Økonomien i Ukraina har brutt sammen, de har borgerkrig med 10 000 drepte, og demokratiet er ødelagt. Denne utviklingen har Solberg og Brende legitimert både før og etter kuppet.

I september besøkte Julia Timosjenko Lviv, og rapporterte tilbake til parlamentet. Innbyggerne sier at de heller vil ha tilbake Janukovitsj-regimet enn dagens vanstyre. Dette er Lviv, som var demonstrantens høyborg. Hva da med resten av landet, spør hun.

I en fersk meningsmåling har Porosjenko kun støtte fra 5,9 prosent av velgerne. 58 prosent vet ikke, vil ikke stemme eller stemmer blankt. 70 prosent vil at Porosjenko skal trekke seg. Da må selvsagt Solberg invitere ham til Norge og uttrykke sin støtte. En meningsmåling utført av Le Figaro blant 21 000 syrere i fjor, viste at Assad-regimet hadde støtte fra 72 prosent av befolkningen. Slik støtte kan Solberg ikke tolerere, så hun trener og bevæpner opprørere.

Jeg kan ta feil om alt. Men jeg er rasjonalist, og jeg sjekker om påstandene holder vann. Jeg vil sette pris på at noen tar jobben med å vise meg at jeg tar feil når det gjelder noe av det ovenstående. Hvis de ikke gjør det, må jeg konkludere at vi er utsatt for massiv feilinformasjon.


Meisingset er pensjonert seniorforsker i databehandling, og arbeider nå som IT-konsulent. armei@online.no

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Gimmick / Theory of the Gimmick (av Sianne Ngai)Sianne Ngai er én af sin generations mest originale marxistiske kulturteoretikere. Men hun synes opsat på at trække æstetikken ned i sølet.
Samlivsbrudd / Les ruptures conjugales en Afrique subsaharienne musulmane (av Alhassane A. Najoum)Det er dyrt å gifte seg i Niger selv om brudeprisen varierer, og ved skilsmisse plikter kvinner å betale brudeprisen tilbake.
Etikk / Hvilke etiske prinsipper ligger bak de første vaksinestikk?Bak myndighetenes vaksineringsstrategi råder et etisk kaos.
Kronikk / Norge på Europa-toppen i nasjonalisme?Vi hører stadig at Norge er verdens beste land, men det er ikke nødvendigvis slik det oppleves for det store flertallet av nordmenn og folk som flytter hit.
Filosofi / Disobey! A Philosophy of Resistance (av Frédéric Gros) Hvorfor, hvor, når og hvor lenge er vi lydige?
Mytologier / The Celestial Hunter (av Roberto Calasso)I Calassos fjorten essays befinner vi oss gjerne mellom myte og vitenskap.
Kina / Die lautlose Eroberung. Wie China westliche Demokratien unterwandert und die Welt neu ordnet (av Clive Hamilton og Mareike Ohlberg)At Kina under Xi Jinping har utviklet seg i autokratisk retning, er kjent. Forfatterne viser hvordan effekten har spredt seg i verden for øvrig.
Nawal el-saadawi / Nawal El-Saadawi – in memorandumEn samtale om frihet, ytringsfrihet, demokrati og eliter i Egypt.
Nekrolog / Til minne om Nawal El-SaadawiKompromissløst talte hun makten midt imot. Nå er hun gått bort, 89 år gammel. Forfatteren, legen og feministen Nawal El-Saadawi skrev for NY TID fra juni 2009.
Debatt / Hva er sikkerhet i dag?Hvis vi ønsker fred, må vi forberede fred, ikke krig. På de foreløpige partiprogrammene er det ingen parti på Stortinget som går inn for nedrustning.
Filosofi / Politische Philosophie des Gemeinsinns. Band 2, … (av Oskar Negt)Oskar Negt spør hvordan den moderne politiske borger ble til i kjølvannet av den franske revolusjon. Når det gjelder politisk terror, er han klar – den er ikke politisk.
SelvhjÆlp / Wintering – The Power of Rest and Retreat in Difficult Times (av Katherine May)Katherine May har med Wintering fremskrevet en dragende, essayistisk selvhjælpsbog om kunsten af overvintre.
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte