Gode nyheter: januar

...

Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 2018-01-03


Store selskaper deinvesterer i miljøfiendtlige foretak

Norges pensjonsfond blir referert i New York Times 16-17. desember, da det vurderer å trekke seg av fossil-baserte selskaper. Dette skriver grunnlegger av www.350.org, miljøvernforkjemperen Bill McKibben, i en kommentar i avisen om at flere kjente store selskaper og investorer trekker seg ut av foretak som ikke ivaretar miljøet. Her nevner McKibben blant annet Verdensbanken, som har tidfestet at den ved slutten av 2019 skal ha stoppet all finansiell støtte til selskaper som jobber med olje- og gassutvinning: «Med et Arktis som smelter og et California som brenner, er investering i slike virksomheter både farlig og uforsvarlig bruk av penger.» Aktivisters mangeårige arbeid for å bli lyttet til av tunge finansielle institusjoner begynner nå å gi resultater. McKibben nevner blant annet gruppen Mazaska Talks (https://mazaskatalks.org), som har drevet store forbrukerkampanjer for å få banker til å innse sitt ansvar. Denne bevisstgjøringen har spredd seg til lokalpolitikken i USA. New Yorks offentlige advokat Letita James krevde tidligere i desember at byens pensjonsfond skulle trekke seg ut av sine investeringer i fossilt brennstoff før det skjer ytterligere skader på klimaet.

Miljøsmart på Vinmonopolet

Vi forbrukere har blitt langt mer bevisste på å velge økologisk når vi handler på vinmonopolet. Nå finner vi også oftere vin i miljøemballasje i hyllene. Vinmonopolet skal være landets ledende faghandelskjede på miljø, leser vi på deres hjemmeside. Her informeres det også om at alle flasker som lanseres første halvår av 2018, og som koster under 150 kroner, vil være på miljøsmart emballasje. I en video forklarer miljørådgiver Rolf Erling Eriksen i kjeden hvilke andre tiltak som gjøres; det er for eksempel ikke slik at vin i tanker som transporteres fra Australia til Norge nødvendigvis belaster miljøet mer enn vin på glassflasker fra Italia, her er det transportmåten som er avgjørende.

Michael Kors velger pelsfritt i 2018

Abonnement halvår kr 450

Det amerikanske luksusmerket er det siste av mange som nå tar konsekvensene av at …

Kjære leser. Du har lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.