Månedens bilde


Telting på Langøyene har lange tradisjoner. For en uvitende turist som besøker stedet på dagtid, kan området fort se ut som en merkverdig samling telt i en myriade av farger og størrelser, slumpvis strødd utover. Men i realiteten er det innfløkte systemet veldig tydelig for dem som kjenner kodene: Etter først å ha kommet seg […]

Email: terje.abusdal@gmail.com
Publisert: 2015-07-07

Telting på Langøyene har lange tradisjoner. For en uvitende turist som besøker stedet på dagtid, kan området fort se ut som en merkverdig samling telt i en myriade av farger og størrelser, slumpvis strødd utover. Men i realiteten er det innfløkte systemet veldig tydelig for dem som kjenner kodene: Etter først å ha kommet seg gjennom gjessenes teltløse territorium på stien opp fra ferga, og klatret videre opp skråningene, ankommer man den feststemte chilenske leiren. Slettene rett frem er populære for teltende barnefamilier, mens skrentene på langsiden av øya huser et sammensurium av campere, der en broket forsamling mennesker er naboer for en sommer.

TERJE ABUSDAL, f. 1978, dokumentarfotograf bosatt i Oslo.
www.terjeabusdal.com

Fra prosjektet Summer Long 2015 av Terje Abusdal
Fra prosjektet Summer Long 2015 av Terje Abusdal

Norsk fotografisk journal (NJP) er et resultat av samarbeidet med Fritt Ords stiftelse, og er en forlengelse av stiftelsens arbeid for å fremme norsk dokumentarfotografi. Formålet med denne satsingen er å styrke sjangerens vilkår i Norge, og sørge for at norske dokumentarfotografer når ut til et bredt publikum internasjonalt.


NJP nr. 2 ble lansert i bokform 8. mai, og presenterer åtte fotografer med nye prosjekter.
http://www.njp.no/

Månedens bilde presenteres av kurator Nina Toft, billedkunstner og ene halvdel av kunstnerduoen
Toft Honerud, redaktører for nettmagasinet DebrisFanzine.com.

Abonnement kr 195/kvartal