Magasinet Kultmag inn i Ny Tid

Magasinet Kultmag, som ble startet av Norsk Kulturråd for 30 år siden, blir fra 2009 månedsmagasin i samarbeid med Ny Tid.
Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 28.01.2009

– Når Ny Tid og Kultmag går sammen, har vi lagt grunnlaget for at magasinet kan bli en toneangivende nyhets- og meningsaktør i kultur-Norge, sier redaktør Esben Hoff. Magasinet skal samkjøres med Ny Tid en gang i måneden, fra og med utgaven 30. januar. Ny Tid med Kultmag vil få et opplag på 15.000.

– Dette vil styrke Ny Tids kulturprofil. Ny Tid og Kultmag vil dekke kulturfeltet ut fra ideologiske og globale perspektiver, samtidig som vi vil ligge tett på det som faktisk skjer på kulturfeltet i Norge, sier Magne Lerø, ansvarlig redaktør og daglig leder i Ny Tid.

De senere årene har kultur blitt løftet frem – både politisk og næringsmessig – og synliggjort som en egen sektor. For flere og flere er kultur i dag en profesjonell aktivitet, og kulturlivet er i økende grad en del av Norges nasjonalprodukt. Per dato er det rundt 100.000 mennesker som arbeider innenfor kreative/kulturrelaterte næringer i Norge, og antallet vokser. Kultmag er i dag det eneste magasinet som jevnlig skriver om kultur og næring, opplevelsesøkonomi, stedsutvikling, attraksjonsutvikling, kultur og helse med mer.

– Denne sektoren trenger mer enn noen gang et eget, frittstående magasin, som ikke bare er refererende. Samarbeidet med Ny Tid gir oss større muskler på alle områder, og vi vil nå mye lenger ut og forhåpentligvis oppleves som mer relevante. Det har vært tungt å drive et magasin med begrenset opplag og ressurser, selv om vi får offentlig støtte, sier Hoff.

Andrime Forlag kjøpte Kultmag fra Universitetsforlaget i 2002 og har drevet det siden. Når Mentor Medier nå overtar, skal det tas ut synergier både redaksjonelt og kommersielt, samtidig som Kultmag beholder sin redaksjonelle uavhengighet. Nåværende redaktør Esben Hoff fortsetter i stillingen og vil rapportere til sjefredaktør/administrerende direktør i Mentor Medier, Magne Lerø.

– Det er denne uka tre år siden Ny Tid ble Norges første nyhetsmagasin, og vi ser fram til at Kultmag kan bidra med nye perspektiver innenfor et viktig felt, sier Ny Tid-redaktør Dag Herbjørnsrud.

Kultmag blir på 32 sider og vil bli å finne etter Tendens-seksjonen.
– Ny Tid forsetter som før. Kultmag vil komme som et tillegg og altså gi et bredere perspektiv på vår kulturdekning. Vi håper våre lesere vil sette pris på å få mer å lese uten at prisen øker, sier Herbjørnsrud

Kommentarer