Alt det jeg er
Regissør: Tone Grøttjord-Glenne
(Norge )

OVERGREP / Med betydelig slagkraft løfter dokumentarfilmen Alt det jeg er fram historien til et av barna i den norske overgrepsstatistikken.

I fjor publiserte Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress en rapport om ungdoms erfaringer med vold og overgrep i oppveksten, basert på et spørreskjema besvart av 9244 elever i alderen 12 til 16 år. Her rapporterte totalt 6 prosent – og 8 prosent av jentene – at de hadde opplevd en form for seksuelt overgrep fra en voksen minst én gang i oppveksten. 4 prosent av de spurte hadde opplevd dette i løpet av det siste året. Videre heter det i rapporten at «kun 1 av 5 av ungdom utsatt for vold og overgrep forteller at de har vært i kontakt med hjelpeapparatet i forbindelse med erfaringer med vold og/eller overgrep».

Traumer og utrygghet

Kinodokumentaren Alt det jeg er forteller om Emilie, som ble utsatt for seksuelle overgrep fra stefaren fra hun var 6 til hun var 12 år gammel. Hun varslet da selv om hendelsene, og fikk nytt bosted gjennom barnevernet. I filmen møter vi henne som 18-åring, idet hun skal flytte tilbake til . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Abonnement kr 195 kvartal