Lengre, høyere, raskere


Etter 13 år er Sigrid Undset-dagene nå blitt Norges ledende litteraturmøteplass.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2007-06-07
[festival] Norsk litteraturfestival på Lillehammer har med ny festivalsjef Randi Skeie og kunstnerisk rådgiver Stig Sæterbakken forandret profil. «Utroskap» er et mer potent og konkret tema enn fjorårets intetsigende «iscenesettelse», og årets festival har strukket seg både i høyden og bredden for å imøtekomme flere typer formidling og publikum. Det kunne ha blitt en alvorlig polyforstrekkelse, men årets festival ble en gedigen suksess. Selv været var differensiert: Øsende regnvær de tre første dagene, og stekende sol de tre siste. Her var det noe for enhver.

Fag og fest

Festivalen er litteraturbransjens seminar og festuke. Fag og fest konstituerer hverandre i slike sammenhenger, og Litteraturtoget satte i forrige uke sterkt preg på Mjøsbyen.

Lokalbefolkningen er stolt av festivalen, men innlater seg ikke på mye nærkontakt med de urbane festivaldeltagerne. Unntaket er utendørsarrangementene i Søndre Park, hvor man alltids har …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal