LEDER: En enklere hverdag


Hverdagslivet. Den nye blåblå regjeringen har nå sittet i et over et halvt år. Og denne helga har den ivrigste regjeringspartneren, Fremskrittspartiet, landsmøte på Clarion Hotel Oslo Airport, Gardermoen - ved en flyplass så klart.

Tidligere redaktør i NY TID. Nå leder av Senter for global og komparativ idéhistorie.
Email: dag@sgoki.org
Publisert: 2. mai 2014

Og hvorfor er så Frp i regjering, rent bortsett fra å åpne opp for flere pol og for mer proffboksing? Jo, i ifølge informasjonen de selv gir på sine hjemmesider, så er «FrP (partiet bruker én versal for mye ved forkortelse av eget partinavn, red. anm.) i regjering for en enklere hverdag for folk flest».

Det siste tillegget på tre ord er interessant, for ikke å si viktig og avgjørende. For ville partiet våge å si det helt enkelt og folkelig? Nemlig at «Frp er i regjering for å gi (alle) en enklere hverdag», punktum? Neppe, for det er åpenbart at ikke alle skal få en enklere hverdag. Siden ikke alle er like – siden noen er likere enn andre.

For én uke …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal