The Age of Brass
The Age of Brass. Satirisk karikatur fra New York i 1869 om hvordan USA ville vært hvis kvinner fikk stemmerett, og som viser hvilken trussel kvinner som engasjerte seg i politikk er mot de tradisjonelle kjønnsrollene. (Foto: Truls Lie på utstilling i New York City Museum, 2018)

Kvinners kollektive sinne


#METOO: Good and Mad oppfordrer kvinner til å vise sinnet sitt, slik at vi sammen kan skape revolusjon og styrte patriarkatet.

Ciftci er journalist og skuespiller.
Email: info@ciftcipinar.com
Publisert: 1. mars 2019
Good and Mad: The Revolutionary Power of Women’s Anger Simon & Schuster, USA
Forfatter: Rebecca Traister
Forlag: ,

Den feministiske amerikanske forfatteren og journalisten Rebecca Traister (f. 1975) skriver i Good and Mad om den revolusjonerende kraften til kvinners vrede opp gjennom historien i USA – fra suffragettene tidlig i det 20. århundre fram til the Women’s March og metoo i det 21. århundre. Boken, som er et resultat av hennes forsøk på å kanalisere sitt eget sinne etter det amerikanske presidentvalget i 2016, hyller sinnet til kvinner som har vært med på å forandre nasjonen – og resten av verden.

Tid for å være sint

I kapitlet «The Winter of Our Discontent» skriver Traister om den kvinnelige …

Kjære leser. Du må nok være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere enn én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn.

Abonnement kr 195 kvartal