Kunstnerens snakkende  hode

H*art On er en velfundert og dyptpløyende film om kunstens natur og viktighet.

Hilde Susan Jaegtnes
Forfatter og manusforfatter for film- og tv.
Email: hildesusan@gmail.com
Publisert: 13.10.2016

H*ART ON
Regi: Andrea Culková

Da jeg besøkte de to utstillingene på Astrup Fearnley-museet i helgen (The World is Made of Stories og Los Angeles A Fiction), ble jeg påminnet om hvor ofte man konfronteres med grafiske fremstillinger av kjønnsorganer på den moderne kunstarenaen.

Skjønt hva skjer egentlig når man blir bombardert med for mange anatomisk nøyaktige peniser – blir man herdet? Det slår meg hvor lite tiltrekkende blottede kjønnsorganer fremstår når de henger på hvite, flombelyste vegger akkompagnert av besøkendes skritt som gjaller gjennom de enorme utstillingslokalene. Tvert imot blir jeg opptatt av variasjoner og avvik i de anonymiserte forplantningsapparatene, og lurer på hvor stor avstand det er korrekt å holde fra de utstilte lemmene og pubishårene.

I Andrea Culkovás lekne, utforskende og visuelt mettede dokumentar om livet som moderne kunstner står tittelen H*ART ON (formodentlig et ordspill på «hard-on»/ereksjon, «heart» og «art») plassert i kryssild mellom en sædsprutende penis og melkesprutende bryster. Men de hyppig forekommende seksuelle motivene i de portretterte kunstnernes produksjon overskygger aldri den velfunderte og dyptpløyende samtalen om kunstens natur og viktighet som utfolder seg gjennom filmen.

Kvinnen klynker, grove tau skjærer seg inn i den nakne huden og etterlater stygge merker.


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)

Ny Tid i julegave

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.