Grusomhetens teater

Kunsten å se

Beyond Cinema: The Dumpster Kid Experiment and Other Utopias/Carolee, Barbara and Gunvor/Acedia/Kameshki (Pebbles)
Den internasjonale kortfilmfestivalen i Oberhausen ble arrangert for 64. gang i år. Festivalen er nå i front på sitt felt, med innovative, eksperimentelle og kunstneriske filmer på programmet.

International Short Film Festival Oberhausen er en av de eldste og mest prestisjetunge kortfilmfestivaler i verden. Under den åttende utgaven av festivalen, i 1962, forfattet en gruppe unge tyske filmskapere det såkalte Oberhausen Manifesto, der de erklærte den «gamle» filmen – eller Papa’s cinema – for død. De forlangte etableringen av en ny type film: mer eksperimentell og fristilt fra konvensjonene i filmindustrien. Manifestet ledet senere til at «den nye tyske filmen» ble født, med representanter som Alexander Kluge, Edgar Reitz, Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Wim Wenders og flere andre velkjente regissører.

I år ble festivalen arrangert for 64. gang. I sin nåværende form er filmfestivalen i Oberhausen et mekka for eksperimentell kunstfilm og visuelt innovative kortfilmer som søker å utvide rammene for det . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Astra Zoldnere
Astra Zoldnere
Zoldnere er en latvisk filmregissør, kurator og publisist.

Du vil kanskje også like