Begge bilder: Creative Commons, Flickr

Kunsten å leve et vilt og naturlig liv i en forgiftet verden

Hvilken naturlighet er det vi egentlig skal prøve å finne tilbake til?

Anders Dunker
Filosof. Fast litteraturkritiker i Ny Tid. Oversetter per august 2018
Email: andersdunker.contact@gmail.com
Publisert: 15.07.2016

Edward O. Wilson
Half Earth: Our Planet’s Fight for Life
Liverlight, 2016

George Monbiot
How Did We Get Into This Mess: Politics, Equality, Nature
Verso, 2016

 

Tilbake til naturen! Denne Rousseau-inspirerte parolen uttrykker ikke bare et ønske om et mer autentisk liv og har tjent som et credo for den radikale miljøbevegelsen. Nå kan det virke som naturen selv må føres tilbake til naturen – og dette reiser spørsmålet om hva det naturlige egentlig er.


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)

Ny Tid i julegave

2 kommentarer

  1. Men Bjørn Otter Skåret vet alt om emnet,han som skriver fantasibøker.Fortsettelse fra bøkene til Tøverud og FNR.Like troverdig som en tusen og femti lapp.

  2. Når en leser overskriften, er det lett å forstå at en må være forberedt på desperate forslag til løsninger. Jeg vil likevel anbefale forfatteren å fjerne Mr Monbiot fra sitt høringspanel. Hans uttalelser om norsk rovviltforvaltning dokumenterer en gang for alle at han ikke er av denne verden.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.