Kunst på frifot


Gaider til gategalleriene.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2007-08-02
[gatekunst] Da russerne inntok Berlin i 1945 manifesterte de seieren ved å skrible ned veggene til den tyske riksdagen. Beskjedene var av typen «Ned med Tyskland» og «Russerne ruler». Tross de noe antityske meldingene pryder mange av disse tagsene fortsatt veggene, for disse ytringene er av historisk interesse, ifølge parlamentet. Det er sjelden «verdens eldste kunstform», graffiti, tilskrives en slik betydning. Som oftest blir det behandlet på linje med fugleskitt og tyggisklaser. Grå vegger må holdes grå, selv om det koster byene flere titalls millioner hvert år.

Men aksepten og populariteten gatekunsten opplever i Berlin er nok ingen start på en legalisering av graffiti. Sin lange tradisjon til tross, vil få anerkjenne det som en viktig uttrykksform. Det er synd, for som nedtegnelsene i Reichstag viser: Dagens tagging kan være morgendagens historie.

Sisyfosarbeid

Skal man dømme etter gatekunstens stigende popularitet vil ikke …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal