Kulturnotiser 2


Radiodokumentar om Urfjell Torbjørn Urfjell (bildet) er sosialist og homofil, og har to valg på rad stilt opp for SV i Vest-Agder for å komme på Stortinget med utsagn som at han vil «lyse opp den mørke kyststripa». Dette har ført til motstand fra både konservativt politisk hold og de mest tradisjonsbundne kristne miljøene, og […]

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2005-12-12

Radiodokumentar om Urfjell

Torbjørn Urfjell (bildet) er sosialist og homofil, og har to valg på rad stilt opp for SV i Vest-Agder for å komme på Stortinget med utsagn som at han vil «lyse opp den mørke kyststripa». Dette har ført til motstand fra både konservativt politisk hold og de mest tradisjonsbundne kristne miljøene, og i radiodokumentaren «Homser og homofile stemmer mi ikkje på» har Lars-Helge Myklebust fulgt Urfjell gjennom høstens valgkamp. I 2001 var han 323 stemmer fra å komme på Stortinget, men selv om Urfjell ikke kom inn på tinget i år heller, har han fått merkbar politisk innflytelse. Han er nemlig blitt politisk rådgiver for utviklingsminister Erik Solheim. Radiodokumentaren sendes på NRK P2 lørdag 17. og søndag 18. desember.

Ungdomsepos fra Tåsen

Serieskaperen Flu Hartberg har gitt ut to numre av soloheftet Hygiene på Jippi Forlag, og etter en tids fravær er han her igjen med et nytt hefte. English Conversation beskrives som et ungdomsepos fra 90-tallet, og er undergrunnsforlaget Dongerys første utgivelse med stort opplag og profesjonelt trykk. Bladet er et resultat av over ett års arbeid, og forteller over sine 48 sider historien om Ulf som vokser opp på Tåsen, en forstad nordvest i Oslo.

New York Dolls går i studio

Abonnement halvår kr 450

The Stooges og New York Dolls regnes blant de aller første punkbandene, og begge ble oppløst lenge før gutta i Sex Pistols hadde skrevet sin første låt. 15. januar går New York Dolls i studio med produsent Jack Douglas (Aerosmith, John Lennon) for å spille inn sitt første ordentlige studioalbum siden 1974s Too Much Too Soon. Gruppa planlegger også en turné i forbindelse med plateslippet på Roadrunner Records til sommeren. «Alt føles rett. Vi er spent på å gå i studio for å spille inn det vi føler er de sterkeste låtene i vår karriere,» sier David Johansen i en pressemelding. Bandet ble gjenforent i 2004 som følge av et ønske fra tidligere The Smiths-vokalist Morrissey, som ville ha bandet til å spille på hans Meltdown-festival i London.

Minneskrift om SV-veteran

I 1971 var Ingeborg Marie Bækholt (bildet) en av flere kvinner som stilte seg i spissen for å danne Sosialistisk Valgforbund i Stavanger, og det var Stavanger-modellen som ble lagt til grunn da SV fikk 16 mandater i stortingsvalget to år etter. Bækholt ville ha fylt 80 år i høst, men døde i 1998 – 73 år gammel. Nå har Jan …


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)