Kulturell katalysator for bærekraftig fremtid


Hva slags rolle kan kunsten spille i utviklingen av bedre livsvilkår?

Ossavy er scenekunstner og skribent.
Email: ninaossavy@yahoo.no
Publisert: 2015-05-20

Køen er lang ved registreringen til konferansen Culture(s) in Sustainable Futures. Over 300 deltagere fra 40 land er i Helsinki for å snakke sammen om kulturens rolle i utformingen av et bærekraftig samfunn. Konferansen er en tverrfaglig mønstring med blant annet historikere, filosofer, arkitekter, teologer, NGO-ere og kunstnere. Og i tillegg til hovedprogrammet: en nesten uoverskuelig mengde forskingspresentasjoner. Fra Norge kommer det også en liten gruppe mennesker – overraskende nok er de nesten utelukkende fra feltet design og bærekraft. Jeg tolker det slik at det skjer mye spennende på dette feltet i Norge.

Bærekraftig utrykk? Før jeg går videre: Jeg ber om unnskyldning for utrykket bærekraftig. Det føles forslitt, utbrukt og hult. Men det er nå en gang den tittelen arrangørene bak konferansen har valgt, og derfor er det vanskelig å komme unna. Men hva betyr egentlig bærekraftig? Det sier ikke konferansen så mye om. Det virker som om …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal