Kriser er god butikk


AFRIKA: Svært mange konsulenter og oppdragsforskere har tjent gode penger på krisene i beltet som strekker seg over Afrika. Sahel er blitt viktig ikke bare for Norge, men også for EU og USA.

Hansen er professor i samfunnsfag ved UiS og fast anmelder i Ny Tid.
Email: ketil.f.hansen@uis.no
Publisert: 1. januar 2020
       
Identités sahéliennes en temps de crise
Forfatter: Baz Lecocq ,Amy Niang
Forlag: Lit Verlag, Tyskland

Sahel har i løpet av det siste tiåret gått fra å være et ikke-sted – Donald Duck reiste alltid til Timbuktu i den maliske delen av Sahel når han hadde tabbet seg ut i Andeby – til å bli et sted alle regjerninger må mene noe om. Etter at Norge bombet Libya i 2011 og Statoil-ansatte nordmenn ble drept i In Amenas i Algerie i 2013, har også det offentlige Norge begynt å interessere seg for landene på den sørlige grensen til Sahara.

I 2016 bestemte Norge seg for å åpne en ambassade i Bamako i Mali. I februar året etter var Norge vertskap for en stor internasjonal giverlandskonferanse som samlet inn penger til fred og …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.