Sea of Shadows
Regissør: Richard Ladkani
(USA)

ULOVLIG FANGST / Kinesisk mafia handler med svømmeblærer fra fisk, meksikanske fiskere presses til kriminell virksomhet og politiet er vettskremte.

På en forhåndsvisning av Sea of Shadows på Soho House i West Hollywood, møter vi mannskap fra skipet «Sea Shepherd» sammen med andre karakterer fra dokumentaren, blant dem etterforskerne Andrea Crosta og tidligere CIA- og FBI-offiser Mark Davis. De kjemper alle mot ulovlig fangst. Organisasjonen til Crosta og Davis, Earth League International (tidligere Elephant Action League), har tidligere samarbeidet med regissør Richard Ladkani i den Oscar-nominerte filmen The Ivory Game (2016).

[ntsu_youtube url=”https://youtu.be/eNzAq5EbFi4″ width=”520″]

Kriminelle nettverk

Crostas mål er å jakte på og bryte opp de internasjonale kriminelle nettverkene som driver ulovlig handel med ville dyr – den fjerde største formen for illegal handel i dag. «Vi har konsentrert oss om krypskyttere og ulovlige fangstmenn på den ene siden og kjøperne på den andre siden altfor lenge», forteller han i introduksjonen. «Menneskene bak disse illegale nettverkene bryr seg ikke om noen av delene: De bryr seg ikke om konfiskeringer, arrestasjoner eller ineffektive bevisstgjøringskampanjer. Forretningene deres går så det suser, og ingen prøver å få fatt på dem.»

Den første scenen i Sea of Shadows foregår om natten, til sjøs, i en vill båtjakt der bevæpnede tjuvfiskere, klare til angrep, prøver å riste av . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Abonnement kr 195 kvartal