På en forhåndsvisning av Sea of Shadows på Soho House i West Hollywood, møter vi mannskap fra skipet «Sea Shepherd» sammen med andre karakterer fra dokumentaren, blant dem etterforskerne Andrea Crosta og tidligere CIA- og FBI-offiser Mark Davis. De kjemper alle mot ulovlig fangst. Organisasjonen til Crosta og Davis, Earth League International (tidligere Elephant Action League), har tidligere samarbeidet med regissør Richard Ladkani i den Oscar-nominerte filmen The Ivory Game (2016).

[ntsu_youtube url=»https://youtu.be/eNzAq5EbFi4″ width=»520″]

Kriminelle nettverk

Crostas mål er å jakte på og bryte opp de internasjonale kriminelle nettverkene som driver ulovlig handel med ville dyr – den fjerde største formen for illegal handel i dag. «Vi har konsentrert oss om krypskyttere og ulovlige fangstmenn på den ene siden og kjøperne på den andre siden altfor lenge», forteller han i introduksjonen. «Menneskene bak disse illegale nettverkene bryr seg ikke om noen av delene: De bryr seg ikke om konfiskeringer, arrestasjoner eller ineffektive bevisstgjøringskampanjer. Forretningene deres går så det suser, og ingen prøver å få fatt på dem.»

Den første scenen i Sea of Shadows foregår om natten, til sjøs, i en vill båtjakt der bevæpnede tjuvfiskere, klare til angrep, prøver å riste av . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Abonnement kr 195 kvartal