I et øde fjellandskap i Latin-Amerika, formodentlig i Colombia, møter vi en gruppe ungdommer som går under dekknavn som Rambo, Lady, Dog, Smurf og Bigfoot. De utgjør geriljatroppen Monos («aper») og kjemper for en organisasjon som kun omtales som nettopp Organisasjonen. Deres primære oppgave er å passe på et amerikansk gissel de kaller Doctora, som vi senere får vite er en ingeniør ved navn Sara Watson. I tillegg får de ansvaret for melkekua Shakira – noe som også skal få konsekvenser for handlingens utvikling.

Disiplin og anarki

Spillefilmen skildrer den paramilitære gruppen i både hard fysisk trening og frisluppen lek – samt noen seksuelt utprøvende situasjoner som er typisk for alderen deres. Disiplinen er dog klar og tydelig: Da Lady og medsoldat Wolf vil innlede et forhold, må de be om tillatelse fra Organisasjonens representant. Etter at sistnevnte overlater gruppen til seg selv under Wolfs ledelse, oppstår imidlertid visse innslag av hva man kanskje kan kalle ungdommelig anarki i rekkene.

Den kidnappede kvinnen synes til en viss grad å ha blitt rammet av det såkalte stockholmssyndromet, der hun introduseres i vennlig dialog med to unge geriljajenter som vasker og steller . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Abonnement kr 195 kvartal