Bestill høstutgaven her

Krig og håp på Filippinene

INTERVJU: Ny Tid møtte den filippinske kunstneren Kiri Dalena under den internasjonale kortfilmfestivalen i Oberhausen.

Det nye profil-programmet til International Short Film Festival Oberhausen 2019 i Tyskland bød på en fornøyelig tilbakevending til filmer med politiske budskap, en vesentlig del av festivalens identitet i tidligere år. Den filippinske billedkunstneren, filmskaperen og menneskerettighetsaktivisten Kiri Dalena ble viet særlig oppmerksomhet. Ny Tid intervjuet den anerkjente kunstneren.

– Har du vurdert å flytte fra landet ditt?

– Privatøkonomien min er ikke så dårlig at jeg er tvunget til å reise ut på jakt etter inntekt, slik millioner av andre filippinere må. Jeg er heller ikke i en situasjon hvor jeg må leve med alvorlige trusler og angrep på mitt liv og rykte, slik opposisjonelle politikere og profilerte aktivister gjør. Når jeg besøker andre land og ser velfungerende rettssamfunn hvor alle innbyggerne har like muligheter til å skape seg et godt og meningsfullt liv, blir jeg trist på grunn av tilstanden i mitt eget land. Men jeg blir også inspirert, siden jeg ser at det er mulig å leve og gjøre ting . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

dieter@gmail.com
Wieczorek er kritiker bosatt i Paris.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte