Krekar anklager flere

I det første intervjuet etter skuddene på Grønland roser mulla Krekar norsk politi.

Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 26.03.2010

I det første intervjuet med pressen etter at det 25. januar ble skutt inn i boligen til mulla Krekar på Grønland i Oslo, forteller Krekar at han mistenker både norske nynazister og Iraks president for å stå bak angrepet.

Al-Jazeera treffer ham på hemmelig sted. Slik beskriver Krekar det som skjedde:

– Det er ikke første gang at noen har prøvd å ta livet mitt eller kidnappe meg. 25. januar klokka 1:56 ble vi angrepet i vår leilighet. Jeg var våken for å skrive i mine papirer. Jeg lukket dørene for ikke å plage familien fordi de sov. Plutselig hørte jeg skrikene til mine barn. Det var en bevæpnet mann som forsøkte å storme huset vårt. Han kunne ikke komme inn, men prøvde å bryte opp vinduet, deretter avfyrte han skudd, forteller Krekar.

Den omstridte kurderen fra Irak forteller om hvordan ektemannen til datteren ble truffet, samt at andre kuler rammet veggen i huset.

– Det norske politiet tok saken meget alvorlig, og i løpet av etterforskningen har politiet funnet ut at personen ikke var alene, sier Krekar.

Anklager mediene

Han vet ikke vet som sto bak, men han mistenker flere:

– Jeg kan ikke si hvem som står bak dette drapsforsøket. Kanskje en kurder som hater meg, eller en av de kurdiske gruppene som president i Irak nå, Jalal Talbani. Eller en nordmann som hater Krekar. Det har flere ganger blitt sagt at de skal leie en morder for å drepe meg og få familien min ut av landet. Dessverre har norske medier flere ganger vist tegninger av min leilighet og vist hvordan man kan ta seg inn, uttaler Krekar, som norsk Høyesterett har vedtatt skal sendes ut av landet.

Krekar mener både de «norske høyrepartiene», Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) og mediene kjemper imot ham. Men norsk politi roser han:

– Det norske politiet beskytter meg. Politiet beskytter og hjelper sivile, sier Krekar.

Intervjuet med Krekar ble denne uka vist på Al-Jazeeras arabiske tv-kanal. ■

Kommentarer