Bestill sommerutgaven her

Korte dokumentarer med globale perspektiver

Stolen Fish, Enhver har rett til, Maalbek
Regissør: Gosia Juszczak Thomas Østbye Ismaël Joffroy
(Storbritannia,Norge, Chandoutis )

KORTFILM: Med svært ulike innfallsvinkler viser to av dokumentarene på Kortfilmfestivalen hvor forstemmende langt unna vi er en bærekraftig utvikling.

I likhet med mange andre filmfestivaler måtte den norske Kortfilmfestivalen i fjor gjennomføres digitalt. Det samme gjelder årets utgave, men i tillegg skal festivalen arrangere fysiske visninger både i vertsbyen Grimstad og i kinoer og cinemateker ni andre steder i landet. Med andre ord har koronapandemien tvunget frem kreative løsninger hos festivalene, noe som faktisk også har gjort det enklere for publikum å oppsøke dem.

For to år siden sluttet Kortfilmfestivalen å vise lange dokumentarer, for heller å rendyrke sin profil som nettopp kortfilmfestival. Og siden festivalen har et eget konkurranseprogram bestående av både norske og internasjonale kortdokumentarer, er dokumentarsjangeren på ingen måte forsømt.

Maalbek Regissør Ismaël Joffroy Chandoutis, Belgia

Kortfilm gir filmskapere stor grad av frihet, mens man i langfilmer gjerne er mer bundet av dramaturgiske konvensjoner. Innen det korte formatet kan det imidlertid lønne seg å etterstrebe en viss edel enkelhet. Dette gjelder kanskje særlig for korte dokumentarer, som med en klart definert innfallsvinkel og et avgrenset søkelys kan få . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Aleksander Huser
Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.

Du vil kanskje også like