Kort om kortfilm

Når den 38. kortfilm-festivalen i Grimstad starter onsdag, vil en stol stå tom til ære for festivalens æresgjest som sitter fengslet i Russland. «Det er viktig at etablerte filmfestivaler forsvarer filmskapere utsatt for forfølgelse,» sier daglig leder for kortfilmfestivalen.

I FENGSEL: Filmskaperen Oleg Sentsov har sittet fengslet i ett år.

Grimstad

Fra 10. til 14. juli arrangeres årets kortfilmfestival i Grimstad. Festivalen, som arrangeres for 38. gang, har i år valgt å fokusere på den italienske filmskaperen og forfatteren Paolo Passolini.

«I år falt det seg naturlig å rette fokus på Pasolini i forbindelse med markeringen av at det er 40 år siden han ble drept. Hans Petter Blad har kuratert våre Pasoliniprogrammer, som gjennom samtaler og film visninger belyser Pasolinis politikk, poesi og praksis,» sier Kamilla Svingen, daglig leder i kortfilmfestivalen, til Ny Tid.

Kortfilmfestivalen ble grunnlagt i 1978 som en motkultur til den etablerte norske filmbransjen og et monopolistisk NRK. Den første Kortfilmfestivalen ble arrangert på Røros. «I starten var festivalen tydelig i sin opposisjonsrolle,» forteller Svingen. «Tidligere var festivalen også i større grad alene om sitt publikum. Nå merkes det at det er mer enn hundre filmfestivaler i Norge. Det er viktig å følge med på hva behovet for festivaler er, og klare å holde seg aktuell,» sier hun.

Du har nå lest 4 frie artikler denne måned.

Logg inn (krever online abonnement, 69kr) for å lese videre.

DEL

Legg igjen et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.