Kor e’ alle helter hen? 


Det er mange av oss som håper at menneskerettighetsåret 2018 blir mer enn bare fine festtaler, og at Norge vil heve stemmen når aktivister trues, drepes, fengsles og knebles i land de arbeider i.

Petersen er daglig leder i Det norske menneskerettighetsfond (NHRF)
Email: sandra.petersen@nhrf.no
Publisert: 2. mai 2018

Jan Eggum synger om heltene og lurer på hvor de er, i sangen sin fra langt tilbake. I dag sitter dessverre mange helter bak lås og slå, får reiseforbud og opplever svertekampanjer, har vanskelige arbeidsforhold og drepes for å stå opp for menneskerettighetene.

I 2017 ble over 300 menneskerettighetsforkjempere drept rundt om i verden. Det sivile samfunn nærmest strupes i flere land, også i land med et sterkt norsk politisk engasjement. Hva er vårt motsvar?

70 år siden menneskerettserklæringen. Til tross for dystre tall er 2018 er et jubileumsår for menneskerettighetene. I år feirer verden at det er 70 år siden FN vedtok Verdenserklæringen om menneskerettighetene. …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal