Bestill høstutgaven her

Kompromissløs bruduljeblekke

KVINDER-antologien lanseres som en del av danskenes hundreårsjubileum for kvinners stemmerett i 2015. Veien til ideologikritikk og autoritetsopprør kan gjerne gå via skjeden, skal vi tro den danske rødstrømpebevegelsens magasin.

Bladet KVINDER 1975–1984 (antologi). Tiderne Skifter, 2015.

«Kvinnekroppen er en slagmark.» Dette fikk jeg høre intet mindre enn tre ganger i forrige uke, i tre helt ulike sammenhenger:
På mandag fikk jeg et tips om en ny bok ved navn Women’s Bodies as Battlefield – kvinnekroppen som slagmark – som tar for seg seksualisert vold rettet mot kvinner som våpen i krig. Det er ikke første gang en boktittel gjør bruk av denne metaforen, og temaet er etter hvert velkjent – systematisk voldtekt som krigsstrategi er rapportert både i Myanmar, Darfur, Bosnia, Berlin, Kongo og mange andre steder.
På onsdag bladde jeg i et kjendisblad fra i fjor, der filmstjernen Keira Knightley snakket ut etter å ha posert toppløs med uretusjerte bryster på en magasinforside. Poseringen var en protest mot medienes tendens til å forskjønne og manipulere kroppen hennes på bilder. «Kvinnekroppen er en slagmark,» sa Knightley.
På lørdag satt jeg og hørte på radioen. Programmet handlet om amerikansk politikk og hvordan slaget om kvinners reproduktive og seksuelle rettigheter har en tendens til å ende opp som et glødende stridstema . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte