Kommentar: Bedre klima uten diktatorer


Lufta på klimakonferansene vil klarne hvis diktatorene fjernes.

Dette er et bidrag til “Engasjert ytring”-spalten i Ny Tid 08.04.2011. I spalten kommer ulike idealistiske organisasjoner er til orde. De som deltar er: ATTAC Norge, Natur og Ungdom, African Youth, Skeiv Ungdom, Changemaker, Én verden, Framtiden i våre hender, Bellona, Fellesrådet for Afrika, Naturvernforbundet, Leger Uten Grenser .

Klimakonferanser. Noen ganger har jeg en litt flau smak i munnen når jeg er på internasjonale toppmøter. Ofte støtter vi organisasjonene politikken til G-77-landene, det vil si den største sammenslutningen av utviklingsland, rett og slett fordi den er basert på gode og rettferdige prinsipper. De står gjerne steilt opp mot industrilandene. Men bakom lurer alltids spørsmålet: hvem forhandler de på vegne av? Flere av statslederne til G-77-landene er despoter, banditter og opportunister.

- Advertisement -

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

EnglishJapaneseNorwegianSpanish