Kommentar: «If it ain’t broke»

Det kan virke som om regjeringens klimapolitikk går ut på å sitte helt stille i båten, og vente på at klimaproblemet samt presset for å løse det, skal forsvinne..Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 25.08.2011

Dette er et bidrag til «Engasjert ytring»-spalten i ukemagasinet Ny Tid, på trykk 26.08.2011. I spalten kommer ulike idealistiske organisasjoner er til orde. De som deltar er: ATTAC Norge, Natur og Ungdom, Agenda X, Skeiv Ungdom, Changemaker, Én verden, Framtiden i våre hender, Bellona, Fellesrådet for Afrika, Naturvernforbundet, Leger Uten Grenser og NOAH – for dyrs rettigheter.

Delta i debatten på ukemagasinets Ny Tid debattsider – send din reaksjon på denne teksten til debatt@nytid.no. Helst før kl. 14 tirsdager for å komme på trykk i samme ukes utgave, fredag.

Utsettelse. Onsdag kom meldingen om at regjeringens klimamelding er utsatt nok en gang. Stortingsmeldingen som skal revidere norsk klimapolitikk skulle i utgangspunktet komme i 2010, men ble så utsatt til 2011, og nå altså i stedet til tidlig 2012.

Da det første klimaforliket ble vedtatt i Stortinget tidlig i 2008, var det 12 år til målene i forliket skulle være nådd i 2020. I 2012 gjenstår åtte år. Siden da har norske klimagassutslipp nådd rekordnivåer, for så å synke, i stor grad på grunn av finanskrisen. Men fra 2010 øker utslippene igjen, og hvis ikke kraftige tiltak settes i gang, vil økningen fortsette.

Abonnement halvår kr 450

Svikt i systemet

Klimaforliket fra 2008 setter som mål at Norge skal …

Kjære leser. Du har lest over 6 artikler denne måneden. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.