Koloniherrenes blodige blasfemiarv


Denne månedens støttemarkeringer til ære for en islamistisk drapsmann bunner i en obskur og brutal historie – og viser dessuten den dype splittelsen som preger mange pakistanske miljøer. Det er viktig å ikke bidra til å gjøre splittelsene større.

Email: linda@minotenk.no
Publisert: 17. mars 2016

Søndag 6. mars var det et noe uvanlig skue som preget vestkantsbydelen Frogners gatebilde i Oslo. 150 norskpakistanere i alle aldre, kvinner som menn, demonstrerte foran den pakistanske ambassaden. De bar plakater med slagord som «I Profetens tjeneste er selv døden akseptabel» og «Den islamske kriger Mumtaz Qadris dødstraff er uislamsk og uakseptabel». De bar også bilder av liket til Qadri. De forbigående som trillet barnevogn eller luftet hunden, stoppet opp og stirret vantro på den pasjonerte forsamlingen.
Denne obskure hyllingen av en drapsmann har en lang og enda mer obskur historie bak seg. Asia Bibi heter den kristne fembarnsmoren som fortsatt sitter i fengsel og …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal