Klimaet, det er oss

AKTIVISME: Ingen grunn til optimisme når det gjelder klimaet, ifølge ungdomsgenerasjonen. Likevel er denne boken full av håp.

Litteraturkritiker i NY TID.
Vi er klimaet. Et brev til verden

AKTIVISME: Ingen grunn til optimisme når det gjelder klimaet, ifølge ungdomsgenerasjonen. Likevel er denne boken full av håp.

Greta Thunberg er ikke en ensom svale innen miljøaktivismen. En annen er den svenske klima- aktivisten Bo Thorén fra Fossil Free Dalsland og en av initiativtakerne til aktivistgruppen Extinction Rebellion i Sverige. To andre er de belgiske ungdommene og klimaaktivistene Anuna De Wever og Kyra Gantois. 17 år gamle Anuna De Wever står bak det største ungdomsopprøret i Belgia siden 1960-tallet, og hun har ledet noen av de største europeiske klimaprotestmarsjene i nyere tid. «Den sterkeste teksten om klima jeg noensinne har lest», skriver lederen for Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise, i forordet til boken.

En artikkel i medlemsbladet til Framtiden i våre hender forteller at mer enn 65 000 belgiere marsjerte gjennom gatene i Brussel like før juleferien i 2018 – den største klimamarsjen i landets historie. Noen dager etter klimastreiken landet landets belgiske delegasjon av topp-politikere i Katowice i Polen, hvor det store klimatoppmøtet COP21 ble arrangert.
. . .


Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal