Bestill høstutgaven her

Kinshasas «evigvarende teater»

Faire-Part
KONGO: Fire filmskapere finner nye måter å fortelle Kinshasas historie på. De ser til byens performancekunstnere, som snur opp ned på arven etter kolonitiden.

Faire-Part er en film om hovedstaden i Kongo, Kinshasa, og om byens performancekunstnere, som tar i bruk hovedstaden som et mulighetsrom for å konfrontere og omskrive dens historie(r). De tar saken i egne hender og nekter å la arven etter kolonitiden og kolonialismens forvrenge sannheten eller få det siste ordet når det gjelder å definere innbyggernes identitet.

Kunstnernes gripende og mangefasetterte intervensjoner dokumenteres av fire filmskapere: to kongolesiske (Paul Shemisi og Nizar Saleh) og to belgiske (Anne Reijniers og Rob Jacobs). Sammen jobber de for å finne en ny måte å presentere Kinshasa på. De har «en felles fortid», sies det, «og derfor også en felles nåtid». Deres ulike perspektiver på Kongo som tidligere belgisk koloni gir et nytt grunnlag for historietolkningen. De utforsker innovative metoder for å iscenesette Kinshasa, som tidligere har blitt redusert til en «sulten, skitten, gråtende by» i utallige stereotypiske framstillinger.
. . .

Kjære leser. Du kan lese artikler fritt via en leserkonto basert på din epost. (Om du er abonnent allerede, logg deg inn.)

Carmen Gray
Gray er fast filmkritiker i Ny Tid.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte