Midnight Family
Midnight Family Regissør Luke Lorentzen

Kappløp om ulykkene


PASIENTJAKT: Den intense og nærgående dokumentaren Midnight Family følger en familieeid ambulanse i Mexico by, og deres ekstreme dilemmaer mellom livredning og inntjening.

Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.
Email: alekshuser@gmail.com
Publisert: 1. november 2019
Midnight Family
Regissør: Luke Lorentzen
(Mexico, USA)

Mexico by har 9 millioner innbyggere, men færre enn 45 statlige ambulanser for nødutrykninger, får vi vite av en tekstplakat tidlig i filmen Midnight Family. Til sammenligning er ambulanseavdelingen i Oslo og Akershus «oppsatt med 45 akuttambulanser på dagtid og 29 akuttambulanser om natten», ifølge Oslo universitetssykehus’ nettsider.

Biljakt til ulykkesstedene

I den meksikanske hovedstaden har dette skapt et marked for private ambulanser som opererer i en juridisk og ofte også moralsk gråsone, med mål om å tjene penger på den åpenbare mangelen på offentlige tjenester. Amerikanske Luke Lorentzens dokumentar følger en av disse akuttambulansene, som …

Kjære leser. Du kan lese 4 frie artikler i måneden. Kom evt. tilbake neste måned. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal