Kan partiboka styre?

Under høyrestyret har den norske innvandrings- og integreringspolitikken gått i retning av menneskeforakt og brutalisering. På tross av dette kunne det se ut til at det var bedring på gang gjennom opprettelsen av et nytt direktorat for integrering. Jeg håpet at vi endelig skulle få et skikkelig fokus på hvordan samfunnet tar mot mennesker og […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Under høyrestyret har den norske innvandrings- og integreringspolitikken gått i retning av menneskeforakt og brutalisering. På tross av dette kunne det se ut til at det var bedring på gang gjennom opprettelsen av et nytt direktorat for integrering. Jeg håpet at vi endelig skulle få et skikkelig fokus på hvordan samfunnet tar mot mennesker og forholder seg til de som har fått opphold i landet?

Det ser ut til å bli med håpet. Erna Solberg har i ansettelsen av integreringsdirektør gått rett forbi et menneske som sitter med faglig kompetanse, som er kvinne og har minoritetsbakgrunn. Hun gikk rett til en hvit høyremann uten kompetanse på feltet. Når det i tillegg viser seg at denne mannen, Osmund Kaldheim, ikke tok mot flyktninger i sin egen kommune da han var ordfører, skal det ikke mye fantasi til for å skjønne at tildelingen av jobben som integreringsdirektør ikke er annet enn en partiintern sak.

Hele ansettelsesprosessen ser ut til å være en farse. Dersom kommunalministeren ikke klarer å forholde seg til normale ansettelsesprosedyrer, kan vi da forvente at næringslivet og resten av det offentlige skal gjøre det?

Ved ansettelser skal faglighet komme først. Så skal det tas hensyn til samfunnets mål om å sørge for at kvinner og mennesker med minoritetsbakgrunn rekrutteres til offentlige toppstillinger.

SV er for optimale løsninger for samfunnets borgere og vi er for å rekruttere bredt til offentlige toppstillinger. Høyre er åpenbart mer opptatt av å dele ut jobber til partifeller enn hva som er til det beste for samfunnet.

Når en søker er overkvalifisert i forhold til en annen og samtidig passer inn i puslespillet om sammensetning av en likestilt statsadministrasjon, kan det ikke være partiboka som styrer ansettelsesprosessen.

Akhtar Chaudhry, bystyrerepresentant

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here