BATISTA DEL TORO YOEMNIS-
BATISTA DEL TORO YOEMNIS-"ASPETTERO'"

Kan digital ID gi inkluderende vekst?


ID: Rundt en milliard mennesker mangler lovlig identitetsbevis. Kan digital ID bidra til å utjevne forskjellene i verden?

Madgavkar er partner i McKinsey Global Institute i India.
Email: anu@nytid.com
Publisert: 2019-06-03

Medforfatter: MUMBAI og Olivia White

På verdensbasis har over fire milliarder mennesker tilgang til internett og bruker i gjennomsnitt om lag seks timer per dag på internettbaserte apparater og tjenester. I Thailand og på Filippinene er gjennomsnittlig daglig bruk 9,5 time, mens i USA er 26 prosent av befolkningen tilkoblet nettet «nesten konstant». Innen 2022 regner man med at ytterligere en milliard mennesker vil være internettbrukere. Men samtidig som vi omfavner den digitale verden, blir det stadig mer komplisert å navigere i den på en trygg, effektiv og personlig måte. En lovende løsning på problemene er allerede tatt i bruk i enkelte land: elektronisk identifikasjon.

Fordelene med elektronisk ID – det digitale sidestykket til fysisk identifikasjon – er mange. For eksempel har de fleste internettbrukere problemer med å holde styr på sine digitale spor. I gjennomsnitt er en enkelt e-postadresse knyttet til 90 internettkontoer, et tall som dobles hvert femte år. Da er det lett å forstå at 25 prosent av brukerne glemmer minst ett passord hver dag, og at omtrent en tredjedel av alle oppringninger til banken gjelder spørsmål om å gjenopprette forlagte eller glemte passord.

Bortimot en milliard mennesker i verden mangler identitetsbevis.

En nøye utformet elektronisk ID kan også bidra til å beskytte kundene under dataangrep på forbruksindustrien. Bare i de to siste månedene er sikkerhetssvikt rapportert av hotellkjeden Marriott og den brukerorienterte nettsiden Quora. Dette innebærer at personlig informasjon om hundrevis av millioner kunder er kommet på avveie. Etter hvert som omfanget av hacking øker og framgangsmåtene blir mer sofistikert, er behovet for bedre sikkerhet åpenbart.

Men kanskje er det mest overbevisende argumentet for elektronisk ID også det mest grunnleggende: Folk i utviklingsland trenger det for å bevise hvem de er. Ifølge Verdensbankens ID4D-initiativ mangler bortimot en milliard mennesker lovlig identitetsbevis. Det gjør det vanskelig – eller umulig – å stemme, skaffe seg bankkonto, få tilgang til …


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?
Abonnement halvår kr 450

Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)