BATISTA DEL TORO YOEMNIS-
BATISTA DEL TORO YOEMNIS-"ASPETTERO'"

Kan digital ID gi inkluderende vekst?

ID: Rundt en milliard mennesker mangler lovlig identitetsbevis. Kan digital ID bidra til å utjevne forskjellene i verden?

Anu Madgavkar
Madgavkar er partner i McKinsey Global Institute i India.
Email: anu@nytid.com
Publisert: 03.06.2019

Medforfatter: MUMBAI og Olivia White

Påverdensbasis har over fire milliarder mennesker tilgang til internett og brukeri gjennomsnitt om lag seks timer per dag på internettbaserte apparater ogtjenester. I Thailand og på Filippinene er gjennomsnittlig daglig bruk 9,5time, mens i USA er 26 prosent av befolkningen tilkoblet nettet «nestenkonstant». Innen 2022 regner man med at ytterligere en milliard mennesker vilvære internettbrukere. Men samtidig som vi omfavner den digitale verden, blirdet stadig mer komplisert å navigere i den på en trygg, effektiv og personligmåte. En lovende løsning på problemene er allerede tatt i bruk i enkelte land:elektronisk identifikasjon.

Fordelene med elektronisk ID – det digitale sidestykket til fysisk identifikasjon – er mange. For eksempel har de fleste internettbrukere problemer med å holde styr på sine digitale spor. I gjennomsnitt er en enkelt e-postadresse knyttet til 90 internettkontoer, et tall som dobles hvert femte år. Da er det lett å forstå at 25 prosent av brukerne glemmer minst ett passord hver dag, og at omtrent en tredjedel av alle oppringninger til banken gjelder spørsmål om å gjenopprette forlagte eller glemte passord.

Bortimot en milliard mennesker i verden mangler identitetsbevis.

En nøyeutformet elektronisk ID kan også bidra til å beskytte kundene under dataangreppå forbruksindustrien. Bare i de to siste månedene er sikkerhetssviktrapportert av hotellkjeden Marriott og den brukerorienterte nettsiden Quora.Dette innebærer at personlig informasjon om hundrevis av millioner kunder erkommet på avveie. Etter hvert som omfanget av hacking øker og framgangsmåteneblir mer sofistikert, er behovet for bedre sikkerhet åpenbart.

Menkanskje er det mest overbevisende argumentet for elektronisk ID også det mest
… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)
Gratis prøve
Kommentarer