Oslo 20151006. Norges Bank makulerer gamle og ødelagte sedler i en seddelkvern i sine lokaler i Oslo tirsdag. Den gjeldende 1000-kroneseddelen fra 2001, som kommer fra "Utgave VII", portretterer Edvard Munch og hans verk "Solen". Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kampen om kontantene


Statsministeren og Norges største bank vil fjerne mynter og sedler. Organisasjonen «Ja til kontanter» kjemper imot. Temaet er for tiden oppe på Stortinget.

Tidligere journalist i Ny Tid.
Email: oystein@nytid.no
Publisert: 18. mai 2017

Organisasjonen «Ja til kontanter» har 40 000 medlemmer på Facebook og har siden 2016 jobbet for å bevare sedler og mynter som gyldig betalingsform. De er sterkt kritiske til DNB og andre som ønsker å fjerne slike betalingsmidler, og peker på hva en eventuell bankkrise vil føre til dersom vi ikke lenger får tatt ut pengene våre.

Trond Bentestuen er DNBs konserndirektør for personmarked i Norge. Han mener at frykten for at folk skal strømme til bankene i Norge faller på sin egen urimelighet, og avviser at bankene vil fjerne kontantene for å beskytte seg selv. Han viser til at DNB blir regnet som en av verdens mest solide banker.

Den norske bank mener på sin side at det …

Kjære leser. Du må nok være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere enn én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn.

Abonnement kr 195 kvartal