Kaffe ved verdens ende


I den nordamerikanske ørkenen har en gruppe husokkupanter skapt sitt eget samfunn. Her er den felles morgenkaffen et av de faste holdepunktene i tilværelsen.

Nita er freelance journalist og kritiker for Ny Tid.
Email: olivianita@outlook.com
Publisert: 2017-08-18
Desert Coffee
Regisør: Mikael Lypinski
(Polen)

Et sted i den kaliforniske delen av Sonoraørkenen, mellom ulike militærbaser som ligger spredt omkring, ligger Slab City – et samfunn av husokkupanter. Om vinteren er det mange såkalte «trekkfugler» som flytter husvognene sine hit; det vil si mennesker som er på jakt etter frihet og et varmt sted å tilbringe den kalde årstiden. Om sommeren, når varmen når skånselløse høyder, trekker disse folkene igjen til kjøligere steder. Kun en hard kjerne av stedets innbyggere er igjen. For de faste beboerne av Slab City er frihet et biprodukt av fattigdom og av ikke å passe inn noen andre steder. Denne filmen er et portrett av deres kamp for å bevare en følelse av tilhørighet på et forlatt sted.
Konseptet med å leve utenfor samfunnet forbindes ofte med noe romantisk og bohemsk. Det er imidlertid ikke mye romantisk å leve i Slab City. I virkeligheten kan stedet knapt kalles en by, men snarere et samfunn av improviserte hus og husvogner. Bortsett fra litt pittoresk utsikt …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal