Bestill sommerutgaven her

Vår journalist overfalt ved grensen til Tsjetsjenia

Vår journalist Øystein Windstad er angrepet på grensen mellom Ingusjetia og Tsjetsjenia.

Mobile Group of Chechnya (Committee Against Torture) bekrefter til FrontLine Human Rights Defenders at Ny Tids journalist Øystein Windstad er blant de sårede etter at en minibuss med utenlandske journalister og representanter fra Committee Against Torture ble stoppet av 20 maskerte menn med køller som gikk løs på minibussen og angrep følget. De tok videomateriale og mobiler.
Deretter satte de fyr på kjøretøyet. Fire i følget ble såret – den norske journalisten Windstad, den svenske korrespondenten Lena Maria Løfgren fra Svensk Radio, sjåføren og juristen Katia Vanslova fra Committee Against Torture. Se mer info om saken her på russisk.
Screen Shot 2016-03-09 at 20.27.12
Committe Against Torture bekrefter at Windstad er på sykehuset i den ingushetiske byen Sunja (Sunzha) og Committee Against Torture har snakket med han der. Hendelsen etterforskes av ingusjetisk politi.

PEN International, samt Norsk Pen fordømmer angrepet og vil kreve etterforskning i saken.

Windstad jobbet tidligere med denne saken i Ny Tid, som fikk enorm oppmerksomhet,
og er nominert til SKUP-prisen. (Se også siste saker til Windstad i Ny Tid.)
Han var i Tsjetsjenia for å lage en oppfølger, mens han fulgte den arrangerte presseturen.

- annonse -

Øvrig mediedekning:

Aftenposten
NRK
VG

Øystein reiser fra Ingusjetia klokken 14.00 og vil ankomme kl.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Demens / It Is Not Over Yet (av Louise Detlefsen)Sykepleier May Bjerre Eiby har utviklet en ny behandlingsmetode av eldre med demens, med klokkertro på «klem og kake».
Essay / Sangen som blir borteJeg har blitt mor til min egen mor. Men er kanskje undertrykt sorg og depresjon en av årsakene til demens?
StrÅleforskning / Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet – bekymringsverdig feilinformasjon?Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet kritiseres i denne kommentaren for ikke å ta til seg betydelige mengder forskning om strålefarer.
Sykepleie / Jeg skal hjelpe deg. En sykepleiers farvel til eldreomsorgen (av Vigdis J. Reisæter)Efter et årti i norsk ældreomsorg kunne sygeplejer Vigdis J. Reisæter ikke længere holde ud at måtte give en beroligende pille til angste demente i stedet for en hånd at holde i og et øre at lytte med.
MiljØ / Det Oslofjorden trenger aller mest nåIfølge denne kronikken snakker Miljødirektoratets «Redningsplan for Oslofjorden» ned en reell restaurering av fjorden. Livet i fjæra og fjorden trenger restaurering på naturens egne premisser.
Selvrealisering / The Age of Fitness (av Jürgen Martschukat, …)Survival of the fittest – det gjelder å holde seg i form og passe på sin egen produktivitet. Du har også en app som måler puls, skritt og søvnkvalitet.
MidtØsten / UD kutter internasjonalt samarbeidHvilken betydning har det at myndighetene har kuttet kulturstøtte til en rekke norske aktører som jobber internasjonalt? Som eksempelvis Kirkelig Kulturverksted i Midtøsten?
Omsorg / The Care Crisis. What Caused It and How Can We End It? (av Emma Dowling): Storbritannia er i økende grad avhengig av de frivilliges innsats for å gi borgerne et minimum av omsorg mens offentlige tjenester lider under budsjettkutt og kriser.
Kunstner / TEKST! Kunst og sånn 1981-2020 (av Guttorm Nordø)Guttorm Nordø forteller om det umiddelbare som eneste rettesnor for sitt kunstnerskap. En av de fineste, mest risikovillige og vittigste kunstbøkene i 2021?
Essay / Slik Gunda ser verdenPå hvilken måte kan menneskets fortelling om seg selv utfordres ved at man, i én time og trettitre minutter, betrakter verden gjennom blikket til en gris?
MidtØsten / Det dreier seg ikke om fred, men om smarte forretningerMens andre land var opptatt med covid-19, kunne arabere og israelere, uten innblanding utenfra, konsentrere seg om fred. Og forretninger.
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte