Vår journalist overfalt ved grensen til Tsjetsjenia

Vår journalist Øystein Windstad er angrepet på grensen mellom Ingusjetia og Tsjetsjenia.

(Translated from Norwegian by Google Gtranslate)

Mobile Group of Chechnya (Committee Against Torture) bekrefter til FrontLine Human Rights Defenders at Ny Tids journalist Øystein Windstad er blant de sårede etter at en minibuss med utenlandske journalister og representanter fra Committee Against Torture ble stoppet av 20 maskerte menn med køller som gikk løs på minibussen og angrep følget. De tok videomateriale og mobiler.
Deretter satte de fyr på kjøretøyet. Fire i følget ble såret – den norske journalisten Windstad, den svenske korrespondenten Lena Maria Løfgren fra Svensk Radio, sjåføren og juristen Katia Vanslova fra Committee Against Torture. Se mer info om saken her på russisk.
Screen Shot 2016-03-09 at 20.27.12
Committe Against Torture bekrefter at Windstad er på sykehuset i den ingushetiske byen Sunja (Sunzha) og Committee Against Torture har snakket med han der. Hendelsen etterforskes av ingusjetisk politi.

PEN International, samt Norsk Pen fordømmer angrepet og vil kreve etterforskning i saken.

Windstad jobbet tidligere med denne saken i Ny Tid, som fikk enorm oppmerksomhet,
og er nominert til SKUP-prisen. (Se også siste saker til Windstad i Ny Tid.)
Han var i Tsjetsjenia for å lage en oppfølger, mens han fulgte den arrangerte presseturen.

- annonse -

Øvrig mediedekning:

Aftenposten
NRK
VG

Øystein reiser fra Ingusjetia klokken 14.00 og vil ankomme kl. 21:00 på Gardermoen, der han møter støtteapparat, familie og kollegaer. Se også innslaget fra NRK før han boardet flyet fra Moskva.

Vi kommer tilbake med mer informasjon.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

En landbrugsklynge – et topmoderne industrielt kompleks

MAD: Problemet er adgangen til mad. Alle skal spise for at leve. Skal vi spise, må vi købe. For at købe, må vi arbejde. Vi spiser, fordøjer, og skider.

Dydens diktatur

KINA: Kinas kommunistparti praler i dag med, at det er i stand til at genkende enhver af landets 1.4 milliarder borgere inden for få sekunder. Europa må finde alternativer til den stigende polarisering mellem Kina og USA – mellem et statsligt overvågende diktatur og den liberalistiske individualismes hensynsløse selvudlevelse. Måske en form for anarkistisk samfundsorden?

Protest kan koste deg livet

HONDURAS: Nina Lakhanis farlige søken etter sannheten bak drapet på miljøaktivisten Berta Cáceres ender opp i flere spørsmål enn svar.

Det kulturelle bindemiddelet

ROMAN: DeLillo iscenesetter en slags allmenn, paranoid tilstand, en mistenksomhet som har global rekkevidde.

Kreativ ødeleggelse

SØPPEL: Norge er ikke rigget for tekstilsortering. Selv om vi sorterer søppel, er vi ikke i nærheten av steder i Japan, som kan resirkulere i 34 ulike kategorier. Der er målet at kommunene ikke sitter igjen med noe avfall – og uten søppelbiler!

Kontrollsamfunnet og det uregjerlige

SENMODERNE: Mennesker i dag får mer og mer kontroll over omgivelsene – men mister kontakt med verden. Hvor går grensen for målinger, kvalitetssikringer, kvantifiseringer og byråkratiske rutiner?